سفارش تبلیغ
صبا ویژن
03955809074 سید مهدی ملک الهدی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
نوشته شده در تاریخ 95/6/4 ساعت 11:54 ص توسط سیدمهدی ملک الهدی


یکی از سران فتنه در ملاقات با روحانی از موضع بالا با وی صحبت کرده و معترض او شده است.

حسن رسولی عضو شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان به روزنامه آرمان گفت: پس از اینکه حامیان آقای روحانی که در انتخابات مجلس با اصلاح‌طلبان ائتلاف کرده بودند به عهد خود وفا نکردند، گفت‌وگویی بین رئیس دولت اصلاحات و آقای روحانی انجام شده است.
 
در این گفت‌وگو رئیس دولت اصلاحات گلایه خود و اصلاح‌طلبان را از این مسئله به آقای روحانی منتقل کرده است. نکته مهم درباره بدعهدی حامیان آقای روحانی کج‌رفتاری برخی از وزرای دولت برخلاف جهت‌گیری این ائتلاف بوده است.
 
به هر حال ما باید بپذیریم که بدعهدی برخی افراد در این ائتلاف سبب از دست رفتن برخی از ارکان مهم مجلس دهم برای اصلاح‌طلبان شده است. گویا در این جلسه آقای روحانی این گلایه را پذیرفته‌اند و عنوان کرده‌اند به این وزرا تذکر خواهند داد. بر اساس پیگیری‌های ما گویا ایشان به این وزرا تذکر نیز داده‌اند و از آنها خواسته‌اند همکاری بیشتری با اصلاح‌طلبان داشته باشند. ما از عدم انسجام در دولت گلایه داریم.
 
هنگامی که رئیس‌جمهور به عنوان رئیس قوه مجریه کشور در مقابل فراکسیون امید به عنوان فراکسیون حامی دولت یک موضع می‌گیرد، برخی از وزرا و افراد کابینه نباید موضع‌دیگری بگیرند و باعث دو دستگی در مواضع دولت شوند. به نظر من این یک نقطه ضعف بزرگ برای دولت آقای روحانی است. ما در بیان انتقادات نسبت به دولت آقای روحانی به هیچ عنوان دچار «خودسانسوری» و «لکنت‌زبان» نخواهیم شد.
 
اشاره رسولی به حمایت دولتی‌ها از لاریجانی مقابل عارف در جریان انتخابات ریاست مجلس است.
 
قبول ملاقات با خاتمی از سوی روحانی، در حالی است که خاتمی از عوامل اصلی خیانت سال 88 مدعیان اصلاح‌طلبی به نظام و دعوت به اغتشاش در کف خیابان بوده و این اتفاق در حالی رخ داد که خاتمی در محافل خصوصی بارها اعتراف کرده که در انتخابات سال 88 تقلبی رخ نداده بود؛ در واقع بر اساس یک دروغ بزرگ و با علم به دروغ بودن ادعای تقلب، مردم را به تقابل با نظام کشاندند و مقدمات اجرای پروژه آمریکایی - صهیونیستی آشوب را فراهم کردند.
 
حسن رسولی همچنین ادعا کرده که خاتمی تاکنون چند بار با روحانی ملاقات داشته است. پیش از این هم عبدالله ناصری با اشاره به ملاقات موسوی خوئینی‌ها با روحانی، گفته بود به روحانی هشدار دادیم که پایگاه رای مستقلی ندارد و بدون رای اصلاح‌طلبان نمی‌تواند مجددا در سال 96 رئیس‌جمهور شود.
 
رسولی در ادامه مصاحبه با آرمان تصریح کرده است: حمایت اصلاح‌طلبان از آقای روحانی در سال 96 «حمایت منتقدانه» خواهد بود. بدون شک این حمایت به معنای «وادادگی» و انفعال نیست.
 
وی در پاسخ این پرسش که آیا جریان اصلاحات برای انتخابات ریاست‌جمهوری به جز آقای روحانی کاندیدا معرفی خواهد کرد؟ گفت: جریان اصلاحات در «طول»(!) آقای روحانی کاندیدا معرفی خواهد کرد و نه در «عرض» ایشان.
 
اگر جریان اصلاحات در عرض آقای روحانی کاندیدا معرفی کند حدود 50 درصد از پایگاه جریان اصلاحات به سمت دیگری کشیده می‌شوند و این دو دستگی در نهایت به سود رقبای سیاسی اصلاح‌طلبان و آقای روحانی تمام خواهد شد. به همین دلیل به هیچ عنوان در عرض ایشان کاندیدا معرفی نخواهیم کرد.
منبع: کیهان


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/4 ساعت 11:50 ص توسط سیدمهدی ملک الهدی


نشریه تخصصی«جینز دیفنس» ویژه امور نظامی در گزارشی از افزایش بودجه نظامی  کشورهای حاشیه خلیج فارس چون عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر خبر داد.

بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود که هزینه‌های امور دفاعی غرب آسیا تا  قبل از خاتمه سال 2020 به 180 میلیارد دلار برسد. این در حالی است که این رقم در سال 2014 برابر با 160 میلیارد دلار بود که البته در سال گذشته به خاطر مشکلات مالی اعراب بابت افت بهای نفت، این رقم نیز کاهش یافت.

«کرگ کفری» تحلیلگر جینز دیفنس گفت: «در حالی که آمریکا به سوی آسیا چرخش کرده و با لغو تحریم‌های ایران، شاهد فعالیت بیشتری از سوی کشورهای غرب آسیا هستیم و احتمالا بودجه دفاعی آن‌ها در چشم انداز 5 ساله افزایش می‌یابد.»

جینز دیفنس نوشته است: عربستان سعودی بزرگترین صادر کننده نفت خام، نیز بودجه نظامی‌اش از 48 میلیارد دلار در سال  گذشته به 52 میلیارد دلار در سال 2019 خواهد رسید. بودجه نظامی این کشور یکی از بزرگترین‌ها در جهان می‌باشد.

کفنی درباره جاه طلبی‌های نظامی عربستان گفت: «انتظار می رود که هزینه نظامی عربستان سعودی تا خاتمه دهه جاری بیش از فرانسه و روسیه شود.»

 در انتهای این مطلب آمده است: «انتظار  می‌رود امارات متحده عربی بودجه نظامی خود را تا  قبل  از خاتمه سال 2020 به بیش از 20 میلیارد دلار برساند و قطر نیز به طور محتمل  تا همان زمان این رقم را به 5.5 میلیارد دلار  خواهد رسانید. این در حالی است که انتظار می‌رود بودجه نظامی در عراق، یمن، عمان و بحرین در 5 سال بعد کاهش یابند.

موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم (SIPRI) نیز چندی قبل در گزارشی  اعلام کرد که هزینه‌های نظامی جهان  یک درصد افزایش داشته است.

به نوشته وبگاه شبکه خبری «دویچه وله» در گزارش موسسه تحقیقات صلح بین‌المللی استکهلم آمده است که در سال 2015 یک هزار و 676 میلیارد صرف هزینه‌های نظامی در سراسر جهان شده است

بن بر این گزارش درگیری میان روسیه و اوکراین در شرق اروپا نه تنها هزینه‌های نظامی در این دو کشور را بالا برده، بلکه موجب افزایش بودجه نظامی کشورهای دیگر این منطقه مانند لهستان و سه جمهوری لیتوانی، استونی و لتونی در کرانه دریای بالتیک نیز شده است. این کشورها نگران تهدید نظامی روسیه هستند.

در غرب اروپا و آمریکای شمالی هزینه‌های نظامی در سال 2015 کاهش یافتند. در آمریکا سال گذشته دولت اوباما 596 میلیارد دلار برای اهداف نظامی هزینه کرده است. این میزان 4/ 2 درصد کمتر از سال 2014 است. با این حال آمریکا هم‌چنان بالاترین بودجه نظامی در جهان را دارد و یک سوم هزینه‌های نظامی کل جهان مربوط به این کشور است.

عربستان سعودی نیز در خاورمیانه در سال گذشته دو برابر آلمان هزینه نظامی داشته و پس از چین در جایگاه سوم قرار گرفته است. بودجه نظامی این کشور بالغ بر 87 میلیارد دلار بوده، در حالی که بودجه نظامی روسیه 4/ 66 میلیارد دلار و انگلیس 5/ 55 میلیارد دلار بوده است.

منبع: فارس


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/4 ساعت 11:47 ص توسط سیدمهدی ملک الهدی


 بحث ساخت پرتاب گرهای موشکی و متحرک کردن آنها یکی از مسائلی است که در از زمان ابتدای آغاز فعالیت موشک ها در جنگ دوم جهانی به عنوان سلاح های عملیاتی نظامی مطرح شده است. یک موشک یا راکت به تنهایی به عنوان یک سامانه کامل محسوب نشده به پرتاب گر و همچنین سامانه حمل کننده در صورت نیاز مجهز می شود.

از پرتابگرهای کششی HAWK تا بالستیک‌های متحرک
 
در کشور ما و در زمان بعد از پیروزی انقلاب و آغاز جنگ تحمیلی سامانه موشکی سطح به هوای HAWK شاید مهمترین سیستم موشکی زمین پایه کشور ما به حساب می آمد. این موشک معمولا بر روی پرتابگرهای سه فروندی قرار گرفته و قابلیت کششی دارند.
 
موشک‌های هاوک به نوعی در بحث تحرک ضعف داشته و همین مسئله در برهه‌ای از دفاع مقدس و با وارد به خدمت شدن موشک‌های ضدرادار به خدمت نیروی هوایی عراق سیستم پدافند هوایی ما را شدیدا با اخلال مواجه کرد. همین تجربیات این را در سال‌های بعد از جنگ به سمت توسعه پرتابگرهای متحرک چه برای سامانه‌های پدافند هوایی و چه موشک‌های تهاجمی سوق داد.
 
پرتاب گر
سامانه سطح به هوای HAWK
 
با ورود موشک اسکاد در سالهای میانی جنگ دوم جهانی یک سری از خودروهای کشنده MAZ ساخت شوروی سابق به ایران وارد شده و به نوعی باعث آشنایی نیروهای ایرانی با کشنده‌های موشکی سنگین شد. در سال‌های بعد و همزمان با توسعه برنامه موشکی ایران در بخش‌های زمین به زمین، ساحل به دریا و همچنین سطح به هوا این توسعه پرتابگرها و کشنده‌ها ادامه پیدا کرد.
 
فیلم ها و تصاویر منتشر‌شده از مدل‌های اولیه این سامانه‌ها در بسیاری از موارد نشان از این مسئله می‌دهد که این موشک ها روی پرتابگر های ثابت نصب شده بودند اما تجارب زمان جنگ و همچنین مطالعه نبردهای مختلف در جهان مثل عملیات طوفان صحرا و یا حمله به یوگوسلاوی سابق در سال 1999 میلادی حاوی درس های بزرگی در این زمینه برای ایران بود.
 
با مطالعه و دقت بر روی موشک های توسعه یافته از دهه 1370 شمسی به این سو می توان به این نکته پی برد که قابلیت تحرک فصل مشترک تمام راکت ها و موشک های ایرانی محسوب می شود. از سامانه ای مثل زلزال گرفته تا حتی پرتاب گر ماهواره بر های ایرانی همگی به نوعی دارای قابلیت تحرک بالا را دارند. این مسئله یک برتری تاکتیکی بسیار بالا را ایجاد می کند و آن هم سخت تر کردن کشف و در نهایت هدف قرار گرفتن این سامانه ها است.
 
به جهت موفقیت این الگو می توان به مثال هایی مثل نبرد بالکان جایی که حجم زیادی از موشک های سام 6 صربها که از قابلیت تحرک بالا برخوردار بوده و از حملات ناتو در امان ماندند یا سالم باقی ماندن بخش زیادی از پرتابگرهای موشکی متحرک حزب الله در جنگ سی و سه روز اشاره کرد.
 
البته در کشورمان نیز اگرچه در مراحل اولیه به نظر می رسد طرح ها عمدتا کپی یا خریداری شده اند و به ظور مثال، پرتابگر موشک های شهاب1و2 که نمونه های داخلی شبیه به اسکاد روسی محسوب می شوند، مشابه پرتابگرهای همین موشک ها است اما از نمونه شهاب-3 به بعد، پرتابگرهایی با طراحی ایرانی و متناسب با ابعاد بزرگ موشک های جدید توسعه یافته اند. یک نمونه برای موشک های سوخت مایع مانند شهاب-3، قدر، عاشور و احتمالاً قیام و یک نمونه هم برای موشک سوخت جامد سجیل.
 
پرتاب گر
موشک شهاب 2 بر روی کشنده روسی MAZ
 
از سوی دیگر در جمهوری اسلامی ایران و در بخش موشک های زمین به زمین، عمده پرتابگرهای متحرک به صورت تک فروندی طراحی شده اند که در این میان می توان به پرتابگرهای متحرک موشک های زلزال تا پرتاب گرهای موشک‌های شهاب یا سجیل اشاره کرد. این پرتابگرها وظیفه دارند موشک‌های 6 تا 23 تنی را از حالت افقی به صورت عمودی تغییر وضعیت دهند و آن را شلیک کنند.
 
پرتاب گر 
پرتاب موشک شهاب 3 از روی پرتابگر متحرک بومی
 
جدا از ظرافت های حمل موشک هایی با چندین تن سوخت و چند صد کیلوگرم محموله انفجاری، حرکت دادن دقیق موشک ها به وضعیت عمودی به طوری که پدیده تلاطم سوخت یا ارتعاشات پس از توقف موشک رخ ندهد از کارهای حساس این پرتابگرهای غول پیکر است.
 
 این پرتابگرها همچنان که در بالا اشاره شد در بخش فضایی نیز وارد شده و سامانه ای مثل ماهواره بر سفیر امید را نیز حمل و پرتاب می کنند.
 
پرتاب گر 
ماهواره بر سفیر بر روی پرتاب گر متحرک
 
اما تمام موشک‌های زمین به زمین ایرانی به صورت تکی پرتاب نمی‌شوند. امروزه موشک‌های سبک تر سطح به سطح ایرانی مثل خلیج فارس یا هرمز و یا فاتح 110 قابلیت حمل به صورت 2 یا 3 فروندی بر روی یک پرتابگر متحرک را دارند که این امر باعث افزایش حجم آتش در زمانی کمتر و با درصد بقاء پذیری بالاتر می‌شود.
 
موشک ارزشمند خلیج فارس از دو نوع پرتابگر استفاده می‌کند. اول نمونه تک فروندی مشابه راکت‌های نازعات و زلزال و موشک فاتح-110 و دیگری هم نمونه سه فروندی مشابه پرتابگر جدید راکت های زلزال. به نظر می‌رسد با توجه به مشابهت ابعاد بدنه موشک خلیج فارس و فاتح، موشک فاتح-110 نیز از روی پرتابگر سه فروندی نیمه متحرک قابل شلیک باشند.
 
دو فروند موشک فاتح
پرتاب گر
110 بر روی پرتابگر 6 چرخی
 
پرتاب گر 
نمونه لانچر ثابت نسل های اول فاتح 110

اما پرتابگر جدید فاتح-110 با نام «ذوالفقار» را باید به واقع گام نوینی در این زمینه دانست. این پرتابگر یک خودروی 6 چرخه است که قابلیت حمل و به کارگیری دو موشک فاتح را داشته و در واقع دربردارنده درصدی از تحرک بالای پرتابگرهای تکی و درصدی از حجم آتش پرتابگرهای سه تایی نیمه متحرک است.

در این سامانه از یک پلت فرم جدید به جای کامیون های قبلی استفاده شده است که روی قسمت فوقانی آن دو ریل پرتاب برای دو موشک نصب شده است. هر چند این دو ریل به هم نزدیک هستند اما در صورتی که امکان تخصیص زوایای متفاوتی داشته باشند می توان از هر پرتابگر به دو هدف مختلف که البته اختلاف زاویه عرضی زیادی ندارند شلیک کرد.
 
در بخش موشک های کروز نیز همین الگو در کشور ما دنبال شد. از موشک های سری نور و کوثر به عنوان موشک های ساحل پرتاب ضد شناور گرفته تا موشک کروز حمله به اهداف زمینی سومار نیز بر روی پرتاب گرهای متحرک قرار گرفته است. در این بخش پرتاب گرهای موشکی ما معمولا دو فروندی و در برخی از موارد 3 فروندی هستند.
 
پرتاب گر 
پرتاب موشک کروز سومار از روی پرتابگر متحرک زمینی
 
 
در بخش پدافند هوایی نیز به مانند دو بخش دیگر شاهد همین بحث بودیم. همانطور که در ابتدای مطلب اشاره شد تجارب بدست آمده از زمان جنگ مسئولین این امر را به این سمت سوق داد تا سامانه های پدافند هوایی ایرانی نیز قابلیت تحرک را پیدا کنند. برای نمونه با وارد شدن سامانه سام 6 روسی به کشور یک سیستم کاملا متحرک وارد سیستم دفاع هوایی کشور شد.
 
موشک تور روسی نیز که در خدمت نیروی هوا فضای سپاه به شمار می آید به صوت کامل بر روی یک خودرو شنی دار نصب شده و از تحرک بسیار بالایی برخوردار است. سامانه پدافند هوایی رعد یکی از گونه های موفق بومی ایران در این زمینه به شمار می آید که توان حمل همزمان 3 فروند موشک ضد هوایی طائر را داشته و از تحرک بالایی برخودار است.
 
پرتاب گر 
سامانه پدافند هوایی رعد
 
رونمایی از نسل جدید لانچرهای ایرانی با باور 373
 
اما جدیدترین عضو خانواده موشکی ایران سامانه پدافند هوایی برد بلند باور 373 است که بر روی یک کشنده بزرگ ایرانی حمل می شود. این کشنده 10 چرخ بومی ذوالجناح نام دارد. خودروی سنگین «ذوالجناح» که در اردیبهشت سال 92 رونمایی شد، به عنوان خودروی کشنده «باور373» اعلام شده بود که دارای 5 محور (10 چرخ) فعال است.
 
پرتاب گر 
کشنده ذوالجناح
 
این خودرو چند منظوره قابلیت عبور از رودخانه تا عمق 5/1 متر، حداکثر ظرفیت بار 30 تن، حمل محموله با طول 5/10 متر، حداکثر شیب روی 35%، حداکثر شیب روی طولی 20%، وزن خالص 21 تن و سامانه تعلیق مستقل است.
 
پرتاب گر 
سامانه باور 373 بر روی کشنده ذوالجناح - به قطر لاستیک ها و حجم کشنده دقت کنید
 
البته ذکر این نکته بسیار مهم است که از کشنده ذوالجناح به دلیل قدرت بالا می توان برای حمل مدل های دیگری از پرتابگرهای موشکی و حتی سایر سامانه های دفاعی نیز بهره برد و حتی به نظر می رسد این خودرو توانایی حمل 4 لانچر عملیاتی سامانه باور را نیز داشته باشد که برای توسعه این پدافند مدرن، مفید خواهد بود.
 
از شروع ساخت پرتابگرهای بومی برای موشک های ایرانی همچون خلیج فارس، موشک های بالستیک ایرانی و در نهایت موشک های پدافندی که آخرین حلقه از زنجیره تکمیل سامانه های موشکی کشورمان محسوب می شوند، سیر پرتابگرهای ایرانی نشان می دهد علاوه بر توسعه موشک های جدید و متناسب با نیاز، سامانه های حمل و پرتاب جدید نیز به خوبی و با نقشه راهی روشن توسعه یافته اند و اکنون از کوچکترین زیرسامانه ها و اجزا تا بزرگترین و مهمترین آنها در زنجیره داخلی نیروهای مسلح، طراحی و ساخته می شود.


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 3:10 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


امروز به جرأت می‌توان مدعی شد آنان که بحث برجام موشکی و دفاعی را مطرح می‌کنند آگاهانه یا ناآگاهانه در حال شکل دادن خیانتی دیگر علیه ایران اسلامی هستند. روح یک حاکمیت سیاسی توان نظامی آن است. اصولا اگر کشوری مانند آمریکا دارای توان فناوری و نظامی نمی‌بود آیا امروز شاهد هژمونی و ابرقدرتی آن بودیم؟ به کار بردن واژگانی مانند «عصر گفت‌وگوی تمدن‌ها»، «زمانه گفت‌وگو» و «مذاکره» و «پایان دوران جنگ» و «موشک» و... اگر نگوییم درونمایه‌ای خیانت‌آمیز؛ لااقل حاکی از ساده‌لوحی بیش از اندازه و خیانتی ناخواسته دارد.

توان دفاعی کنونی ایران اسلامی برآیند دوره‌ای 400 ساله از تاریخ پرفراز و نشیب، گاه خشن و خونین و گاهی متناقض و حاصل تجربه و رویارویی ایران با دنیای جدید پس از تحول مغرب‌زمین است. اصولا نمی‌توان بدون رویکرد به تاریخ و علل تاریخی پدیده‌ها به جوابی درخور، مناسب و عمیق برای مسائل پیش ‌رو رسید.

400 سال پیش اروپا شاهد انقلابی در نوع نگرش خود به عالم و آدم بود و همین تغییر نگاه به آرامی به تفکر غالب و حاکم در مغرب‌زمین و سپس تمام جهان تبدیل می‌شود و مبدأ و علت بسیاری از مسائل قرار می‌گیرد. دین به حاشیه‌ رانده می‌شود و با ظهور مذهب پروتستان جامعه مسیحی اروپا به نوعی به فکر ساخت بهشتی زمینی می‌افتد. جلوه ظاهری این تفکر نو ساختن جهان با تکیه بر علوم فنی و تکنیکی است، دنیایی که تمام نیازهای انسان را رفع و او را از هر قید و بندی رها کند.

انقلاب صنعتی انگلیس و سپس انقلاب فرانسه در واقع تجدد یا همان مدرنیته را که روح حاکم این تمدن جدید است بیشتر قوام داد و دنیای امروز، آینده همان گذشته تاریخی اروپای پس از نوزایی دینی است. این تمدن جدید مرزهای تفکری و جغرافیایی را می‌پیماید و به مشرق‌زمین نیز می‌رسد.

از برخورد کشورهای دیگر می‌گذریم، هدف ما در این نگاشته کوتاه، نوع رویکرد و واکنش ایران به این تغییر اساسی و تاثیر آن بر مسائل نظامی و دفاعی است.  تجدد غربی ورای روح حاکم بر آن که انسانگرایی، سلطه و جدایی دین از سیاست است جلوه ظاهری خیره‌کننده‌ای یعنی تجدد و پیشرفت تکنیکی دارد. متفکران ایرانی از همان ابتدای رویارویی با این تفکر جدید بیشتر تحت تاثیر ظواهر آن قرار گرفته و به تفسیری سطحی و از سر تعجیل از آن می‌پردازند و تا جایی ادامه می‌دهند که به جای تامل، تقلید را تنها راه درمان عقب‌ماندگی علمی ایران می‌انگارند.

برجام موشکی رؤیایی واپسگرایانه


این طبقه از متفکران، در همیشه تاریخی خود در دام گیرودار تناقضات فراوان و گاه خودزنی‌های عجیب هستند و با توجیهاتی، ابایی از خیانت به کشور هم ندارند. در دوران صفویه که رنسانس در اروپا شکل می‌گیرد و مغرب‌زمین در حال خیز برای توسعه تکنیکی است، ایران درگیر جنگ و اشغال همسایگان و دشمنان خارجی است و بخش‌هایی از کشور به استعمار اجانب درآمده است.

آن چیزی که در این برهه برای ما محل توجه است تلاش حاکمان ایران برای حفظ استقلال و آزادی از دست بیگانگان است. جنگ‌های خونینی شکل می‌گیرد و در عین رشادت ایرانیان، نتایج مطلوب حاصل نمی‌شود. مهم‌ترین این جنگ‌ها برای شاهان صفوی نبرد با عثمانی است که ارتش عثمانی با تکیه بر توپخانه و سلاح‌های گرم، شالوده سپاه ایران را از هم پاشیده و به پیروزی می‌رسد، موضوعی که دست خالی سپاه ایران را برای حاکمانش عیان‌تر می‌کند. علت این شکست چیزی جز عدم برخورداری ایران از علم روز، تکنیک جدید و به تبع آن دستی تهی از سلاح‌های برتر نبود.

شاهان صفوی تلاش می‌کنند این شکاف را با خرید سلاح و وارد کردن متخصصان فنی از چند کشور اروپایی جبران کنند و در برهه‌ای نیز موفق به دستیابی به سلاح‌های جدید و شکست دشمنان خود می‌شوند. ارتش ایران برای نخستین‌بار به تفنگ گرم و توپخانه دست پیدا می‌کند و با تکیه بر همین فناوری وارداتی در میدان‌های نبرد قرین پیروزی‌هایی می‌شود و ایران را از یوغ استعمارگران رها می‌کند. 

در دوران صفویه به همراه پیشرفت حیرت‌انگیز در علوم انسانی و حوزه‌هایی چون فقه، کلام و فلسفه، توسعه‌طلبی امپراتوری عثمانی در سرحدات غربی ایران متوقف و استعمارگران پرتغالی از جنوب رانده می‌شوند اما در نهایت صفویه موفق به قوام فضای علمی و سازوکاری برای توسعه علوم فنی و مهندسی در کشور نمی‌شود و این نقیصه با افول و فروپاشی امپراتوری صفوی بیش از پیش خود را نمایان می‌کند.

مشکل ناشی از همان رویکرد سطحی به مغرب‌زمین است که حاکمان ایرانی گمان می‌کردند با واردات تکنولوژی می‌توان به فناوری دست یافت، غافل از اینکه پیشرفت علم و فناوری بیش از هر چیز نیازمند ایجاد فضا و شرایط رشد علمی است. زمان می‌گذرد، «نادرشاه افشار» با تکیه بر همان داشته‌ها به کشورگشایی می‌پردازد اما پس از افشاریه و زندیه که دوره آرامش قبل از توفان ایران است و با ظهور سلسله قاجار این شکاف عمیق دوباره نمایان می‌شود. قاجاریه خود را اسیر توسعه‌طلبی کشورهای استعمارگر می‌بیند؛ روسیه، انگلستان و فرانسه هر کدام به طمع منافعی با تکیه بر توان علمی و فناوری خود عالم را در تسخیر خود می‌گیرند و ایران هم از این غائله جدا نمی‌ماند.

طبقه نوظهور روشنفکری و سیاسی ایران هر کدام به یکی از این قدرت‌ها وابستگی فکری و سیاسی پیدا کرده و در نقش عوامل گاه بی‌جیره و مواجب به بسط قدرت آنها در داخل ایران کمک می‌کنند و حاصل آن وطن‌فروشی‌ها و قراردادهای ننگین رنگارنگ آن دوران می‌شود.

آن دسته از متفکران ایرانی که دل در گرو استقلال کشور داشته‌اند نیز به عمق مساله پی نبرده به تکرار همان راه رفته گذشتگان می‌پردازند.  نکته دیگر آنکه پس از صفویه رشد علمی و تکنیکی اروپا چنان شتابی به خود می‌گیرد که شاهان ایرانی از سر ناتوانی حتی از بیان آن برای مردم واهمه دارند و از طرفی نیز به هراس جدید دچار می‌شوند چراکه این پیشرفت‌ها با انقلابی در نوع ساخت حکومت‌ها هم همراه بوده؛ اروپایی‌ها حکومت‌های سلطنتی را واژگون و نوع جدیدی از حکومت‌های مردمی را بر پایه دموکراسی پایه می‌گذارند که برای شاهنشاهی خطری است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت.

 «امیرکبیر» در تاریخ ایران از جمله سیاسیونی است که تلاش می‌کند این شکاف را جبران کند، وی دسته‌ای نوجوان و جوان ایرانی را به اروپا گسیل می‌دارد تا فناوری و علوم مهندسی و نظامی را فراگرفته و پس از مراجعت، ایرانی نو بسازند. عده زیادی از همین فرنگ‌رفتگان به علوم انسانی غربی جذب و با کنار نهادن تفکر بومی خود در علوم انسانی غرب فرورفته و دلباخته آن می‌شوند.

اما همین مهندسان اروپارفته نیز در نهایت نتوانستند مشکل را حل کنند. امیرکبیر با تاسیس دارالفنون تلاش می‌کند این‌بار اشتباه صفویه را جبران و فضای علمی لازم را فراهم کند اما به تیغ همان طبقه غربزده خودباخته به شهادت می‌رسد و دارالفنون نیز در گذر زمان به مدرسه‌ای عادی تبدیل می‌شود. زمان، تجربه تلخ شکست‌های صفویان را به قاجارها نیز می‌چشاند و با تجاوز روسیه تزاری مجددا سپاه ایران مضمحل می‌شود، شمال کشور به تاراج بیگانگان می‌رود و سپس شرق ایران توسط انگلیسی‌ها از پیکره وطن جدا می‌شود و در زمانی کوتاه آنچه نام ایران بر آن می‌ماند تنها بخش کوچکی از تمام ایران آن زمان می‌شود. طبقه روشنفکران جدید در نقش عوامل بیگانگان قراردادهای ننگین فراوانی بر کشور تحمیل می‌کنند و عدم توانایی و علم را بهانه خیانت‌های گاه و بیگاه خود قرار می‌دهند.

ایران نیز راه انقلاب نوینی را پیش می‌گیرد و «مشروطه مشروعه» را پایه می‌گذارد لیکن باز روشنفکران غربزده میاندار شده و مشروطه را به راهی دیگر می‌برند. ضعف قاجار ادامه پیدا می‌کند تا پس از جابه‌جایی چند شاه دوران افول ایران بیش از پیش، شدید شود. فضا به شکلی پیش می‌رود که همین طبقه روشنفکر مشروطه‌خواه دیکتاتوری «رضاخانی» را در ایران پایه می‌نهد و گویا این طبقه گرفتار نوعی تناقض ریشه‌ای و همیشگی است که در عین اعتقاد به مبانی فکری غربی به دیکتاتوری و شاهنشاهی نیز رضایت می‌دهد.

رضاخان متوجه اوضاع نابسامان نظامی کشور می‌شود و بعد از سرکوب‌ شدید عشایر که مدافعان همیشگی استقلال و یکی از حلقه‌های دفاعی کشور بوده‌اند، تلاش می‌کند این عقب‌ماندگی را با همان رویکرد گذشتگان در 300 سال گذشته جبران کند. وی با خرید از اروپا ارتش ایران را تقویت می‌کند، غافل از اینکه فناوری وارداتی در جریان پیشرفت علمی کشورهای صاحب فناوری از قافله علم جا مانده و دور تسلسل تاریخی گذشته که بر ارتش ایران رفته، دوباره تکرار خواهد شد.

همین ارتش رضاخانی که پایه‌های حکومت دیکتاتوری و شاهنشاهی پهلوی را مستحکم می‌کند پس از حمله متفقین در جنگ دوم جهانی به ایران حتی یک روز هم توان مقابله با قوای متفقین را در خود نمی‌بیند و شالوده آن در کمتر از چند روز از هم پاشیده و کشور به دست انگلیس و شوروی می‌افتد. رضا شاه تبعید می‌شود و این‌بار روشنفکران غربزده فرزند او را به جایش می‌نشانند.

 «محمدرضا پهلوی» نیز با تکیه بر درآمد سرشار نفتی به همان سیاست معهود ادامه و به پایه‌ریزی نظام آموزشی متجدد، اعزام دانشجو به اروپا و آمریکا و واردات صنعتی و تسلیحاتی از غرب و شرق بویژه آمریکا می‌پردازد. ابرقدرت جدید [آمریکا] نقش ایران را به عنوان ژاندارم منطقه تعریف می‌کند؛ یا به بیان بهتر ایران را سنگری در برابر نفوذ کمونیسم و خاکریزی برای دفع حمله احتمالی شوروی قرار داده و ارتش ایران به آرامی به یکی از قوی‌ترین و گسترده‌ترین ارتش‌های همسو با غرب و اسرائیل در منطقه تبدیل می‌شود.

پرواضح است نیت آمریکا توسعه واقعی ایران نیست و هدف سد نفوذ نظامی گسترده شوروی در جنگ احتمالی است؛ نقشی که علاوه بر ایران، ترکیه و آلمان غربی را نیز در بر می‌گرفت اما مشکل تاریخی دفاعی ایران هنوز لاینحل مانده است چراکه تمام سیستم نظامی ایران که ظاهری مخوف و قوی دارد بدون مستشاران آمریکایی و غربی، موجودی ناقص است.

 انقلاب ایران فضای جدیدی را رقم می‌زند و این‌بار با رهبری  حضرت امام خمینی و روحانیت انقلابی، کشورهای غربی نمی‌توانند جریان انقلاب ایران را به مانند مشروطه منحرف کنند و استقلال ایران به واقعیتی انکارناپذیر تبدیل می‌شود، انقلابی با ماهیتی دینی، مستقل و ضداستعماری. آمریکا با خارج کردن نظامیان خود مدعی می‌شود ماشین نظامی ایران فلج شده و قادر به عمل مطلوب نیست.

عراق بعثی برای حمله به ایران تحریک می‌شود و نیروهای نظامی ایران با تکیه بر توان داخلی، ماشین نظامی ایران را به حرکت درآورده و با مشقت و سختی فراوان و با وجود تمام کاستی‌ها جنگی 8 ساله را اداره می‌کنند لیکن به‌خوبی متوجه می‌شوند چنانچه توان داخلی و بومی در حوزه علم و فناوری و به تبع آن نظامی پیشرفت نکند بیماری عقب‌ماندگی علمی دوباره عود کرده و چندان دور نیست که با ظهور انواع تهدیدات جهانی و منطقه‌ای کیان حاکمیت اسلامی از بین برود.

تجربیات جنگ دستاوردی فراتر از حوزه سخت‌افزاری برای نظریه‌پردازان ایرانی به ارمغان می‌آورد و این دستاورد چیزی غیر از نوعی خودآگاهی تاریخی و شناخت فضای جدید جهانی نیست. این نظریه‌پردازان به شناخت تهدیدات جاری و محتمل پیرامونی پرداخته و متوجه می‌شوند شکاف فناوری موجود بسیار عمیق است.

می‌توان ادعا کرد تنها حوزه ارگانیک ایران پس از انقلاب اسلامی که شاهد تدوین راهبردهای بومی بوده، حوزه نظامی و دفاعی در هر دو بخش سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. در قالب دکترین دفاعی، سیستم دفاع نامتقارن و جنگ ناهمتراز پی‌ریزی می‌شود. نیروهای نظامی ایران با آگاهی نسبت به ضعف‌های فناورانه بر نقاط ضعف دشمن و قوت خود تمرکز کرده و سپس به دنبال یافتن راه‌های میانبر برای غلبه بر دشمن و پوشاندن شکاف فناوری می‌روند. 

برآوردها نشان می‌دهد نتایج جنگ‌های نوین وابستگی شدیدی به قدرت هوایی دارد و نیروی هوایی به یکی از بخش‌های بسیار مهم نظامی تبدیل شده است اما دست یافتن به هواپیماهای جنگنده روز، به هزینه‌های سرسام‌آور در بخش تحقیق و توسعه و ساخت محتاج و به فناوری بالایی نیازمند است. نقش موثر نیروی هوایی انکارناپذیر است و تجربه تلخ زمین‌گیر شدن هواگردهای قدیمی ایران در اواخر جنگ 8 ساله و سختی دفاع از کشور نیز مؤید همین امر است.

در نهایت برای رفع تهدید دشمن تمرکز بر سیستم‌های پدافند هوایی زمین‌پایه، توسعه راداری در طیف گسترده امواج رادیویی برای کشف تهدیدات، سیستم‌های نوین جنگ الکترونیک و شنود و همچنین توسعه انواع موشک‌ها در دستور کار قرار می‌گیرد؛ توسعه هواگردهای شناسایی و نظامی بی‌سرنشین به عنوان نسل آینده هواگردهای نظامی جهان آغاز می‌شود و پس از 3 دهه همه این تلاش‌ها قرین موفقیت‌های خیره‌کننده می‌شود.

در بخش نیروهای زمینی تمرکز هر چه بیشتر بر توپخانه و موشک‌های ضدزره قرار گرفته و در بخش دریایی نیز موشک‌های دریایی و شناورهای موشک‌انداز استخوان‌بندی دفاع دریایی کشور را شکل داده و شناورهای ایرانی به چالشی جدی برای دشمنان منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای تبدیل می‌شود.

 اما هسته تمام این پیشرفت‌ها کلیدواژه فنی است که می‌توان ردپای آن را در تمام این حوزه‌ها دید: «صنایع موشکی».

پیشرفت صنایع موشکی، به ایران این امکان را داد که تا زمان ساخت جنگنده‌های بومی شکاف موجود را با موشک‌های دقیق «بالستیک» و «کروز زمینی»، «دریایی»، «پدافندی»، «ضدزره» و «پرتابگر ماهواره» پر کند. در واقع دست برتر ایران برای ایجاد توازن نظامی در منطقه همان صنایع موشکی است.

دشمن در هر برآورد خود مجبور  به تأمل بیشتر می‌شود چراکه تا هزاران کیلومتر فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران، آمریکا و بقیه دشمنان در تیررس موشک‌های ایرانی قرار داشته و موازنه وحشت علیه اسرائیل غاصب نیز امکان هر اقدام ماجراجویانه‌ را سلب می‌کند.

پس از حل‌وفصل ظاهری مساله هسته‌ای در قالب «برجام»، طبقه جدید روشنفکری غربزده، این‌بار حلقه دیگری از نفوذ و نابودی بنیادی را در پیش گرفته‌ و بر نقطه حساس «استقلال» و «تمامیت ‌ارضی» کشور یعنی توانایی نظامی دست گذاشته است.

امروز ایران در صنایع نظامی خود به چنان بلوغی رسیده که توانسته بدون تکیه بر کشورهای خارجی استقلال و تمامیت‌ ارضی کشور را حفظ کند. هم‌اکنون که ایران پس از چندصد سال تکاپو توانسته یکی از ضعف‌های تاریخی خود را جبران کند و فناوری نظامی را به شکل بومی توسعه دهد برای طبقه غربزده تناقضی وخیم است که درصدد نابودی یا محدودیت آن برآید. 

امروز به جرأت می‌توان مدعی شد آنان که بحث برجام موشکی و دفاعی را مطرح می‌کنند آگاهانه یا ناآگاهانه در حال شکل دادن خیانتی دیگر علیه ایران اسلامی هستند. روح یک حاکمیت سیاسی توان نظامی آن است. اصولا اگر کشوری مانند آمریکا دارای توان فناوری و نظامی نمی‌بود آیا امروز شاهد هژمونی و ابرقدرتی آن بودیم؟ به کار بردن واژگانی مانند «عصر گفت‌وگوی تمدن‌ها»، «زمانه گفت‌وگو» و «مذاکره» و «پایان دوران جنگ» و «موشک» و... اگر نگوییم درونمایه‌ای خیانت‌آمیز؛ لااقل حاکی از ساده‌لوحی بیش از اندازه و خیانتی ناخواسته دارد.

 امروز باید پرسید اگر پشتوانه کشوری توان نظامی قوی و بومی آن نباشد با تکیه بر چه چیزی به میز مذاکره می‌نشیند و با چه ابزاری حقوق حقه ملت خود را بازمی‌ستاند؟ آیا کشوری که فاقد شاخصه‌های فناورانه و نظامی لازم است، جایی برای استقلال خود می‌تواند فرض کند؟ و آیا قدرت در حوزه‌های «اقتصادی»، «اجتماعی» و «فرهنگی» می‌تواند جبران‌کننده نقص قدرت نظامی باشد؟ 

به‌روشنی می‌توان جواب منفی داد کمااینکه نگاهی به کشورهای جهان نشان می‌دهد برترین کشورهای صاحب فناوری و صاحبان جایگاه‌های اقتصادی برتر دنیا در دستان آمریکا اسیر هستند؛ امروز «ژاپن»، «آلمان» و «کره‌جنوبی» بی‌اجازه آمریکا با تمام توان فناورانه اجازه ساخت بسیاری از تجهیزات نظامی را ندارند و کوچک‌ترین زاویه سیاست آنها با آمریکا با سرکوب و انتقامجویی روبه‌رو می‌شود.

 اقتصاد عاریه‌ای کره‌جنوبی یکبار شاهد اخم و دشمنی آمریکا و پیش رفتن تا مرز نابودی بوده است و آلمان نیز با تمام قدرت اقتصادی و فناوری خود سیاستی ورای چشم‌انداز سیاست آمریکا ندارد.

امروز ایران پیشرفتی رو به جلو در صنایع نظامی بومی خود  بویژه در بخش موشکی داشته است و طرح مسائلی چون مذاکرات موشکی و مانند آن در واقع تحجر و برگشت به عقبی واپسگرایانه و خیانت‌آلود است./ احسان کرمی- وطن امروز



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 3:8 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: آرمان خواهی و بلند همتی، پایبندی به ارزش ها، استقلال طلبی و زیر بار زور نرفتن، تعیین خطوط قرمز و حساسیت نسبت به دشمن و رعایت تقوای سیاسی و اجتماعی، پنج شاخصه انقلابی گری است.

سردار محمدرضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در اولین دوره آموزشی یاران انقلاب که به همت بسیج دانش آموزی در اردوگاه ولایت قم برگزار شد، گفت: شهید طاهره هاشمی دانش آموز 14 ساله بود که در حملات تروریستی سال 60 منافقین به شهر آمل به میدان آمد و در راه مبارزه برگزیده خدا شد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ادامه داد: همت بالای شهید طاهره هاشمی، نعرفت عمیق او نسبت به عالم و شجاعت تحسین برانگیزش در مبارزه با دشمن و بصیرت بالای و درک او از نفاق دشمن، از این شهید الگویی بلند و ارزشمند برای دانش آموزان ساخته است.

نقدی در ادامه از شهید ناهید فاتحی کرجو یاد کرد و افزود: وقتی منافقین کوردل این دانش آموز 16 ساله را به اتهام همکاری با سپاه و کار برای انقلاب، ربودند و ماه ها شکنجه کردند، او دم برنیاورد و مقاومت کرد و به دلیل امتناع از توهین به امام او را زنده به گور کردند، اما این شهید بزرگوار بر راه خود استوار ماند و اسطوره شد.

وی همچنین از شهید طیبه واعظی یاد کرد و مبارزات او در زمان انقلاب با ساواک را از عمق دینداری و بصیرت او دانست و این جمله شهید در مبارزه با ساوک را «هر چه می خواهید بکنید اما چادر از سر من نکشید» ماندگارترین دفاع از حجاب خواند و این شهید را الگویی بی نظیر معرفی کرد.

نقدی اظهار داشت: شهدای انقلاب اسلامی با ویژگی‌های رفتاری و گفتاری خود توانسته‌اند ایثار و فداکاری را برای همگان به نمایش گذارند.

وی سه کارکرد گروهک تروریستی تکفیری داعش را چنین شرح داد: اولین کارکرد گروه های تکفیری ایجاد اختلاف میان شیعه و سنی است، در حالی که این گروه ارتباطی با شیعه و سنی نداشته و علمای مسلمان آنها را تکذیب می‌کنند، دومین کارکرد آن دور نگه داشتن جبهه مقاومت از مرزهای فلسطین اشغالی است و کارکرد سوم آن دگرگون جلوه دادن و تخریب چهره اسلام با ارتکاب جنایات ضد بشری  و انتشار وقیحانه تصاویر آن است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در تبیین شاخصه های انقلابی گری و ایجاد این روحیه در میان جوانان گفت: آرمان خواهی و بلند همتی، پایبندی به ارزشها، استقلال طلبی و زیر بار زور نرفتن، تعیین خطوط قرمز و حساسیت نسبت به دشمن و رعایت تقوای سیاسی و اجتماعی، پنج شاخصه انقلابی گری است و باید برای به خصوص برای جوانان این مؤلفه ها تأکید و تشریح شود.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر اینکه حرکت در مسیر شهدا نیازمند تلاش است، اضافه کرد: حفظ انقلابی‌گری و آزاداندیشی ساده نیست؛ انسان انقلابی، با دیدن کاستی ها دلسرد نمی شود و طعنه ها و تخطئه ها او را سست نمی کند و از اینکه در مسیر خودش پاکتر زندگی کرده و ایده های بزرگی داشته دچار عجب و خود شیفتگی نمی شود.

وی در پایان سخنان خود، خطاب به دانش آموزان توصیه کرد برای تصمیم گیری درست و حرکت در مسیر صحیح لازم است فرمایشات مقام معظم رهبری را با دقت خواند و آن را به درستی فهم کرد و آن را معیار قرار داده و به آن عمل کرد.

اولین دوره آموزشی دانش آموزان پیشرو با حضور بیش از 1500 نفر از فرماندهان برتر واحد های دانش آموزی دختر و پسر سراسر کشور در اردوگاه ولایت قم برگزار می شود و در این دوره با تأکید به مطالبه گری انقلابی، محورها و مبانی انقلاب اسلامی تدریس می شود.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 3:6 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


TU-22M3 در ایران
بک فایر
یکی از نکات جالب این است که بر اساس پیمان SALT بین شوروی سابق و آمریکا، توان سوختگیری هوا به هوا از روی بک فایرها حذف شده زیرا با وجود این قابلیت، این هواپیما به راحتی تبدیل به یک بمب‌افکن قاره‌پیما می‌شود.

 چندین فروند بمب افکن سنگین روسی TU-22M3 و شکاری بمب افکن SU-34 نیروی هوایی روسیه در پایگاه هوایی شهید نوژه همدان وارد شده و حملات بر علیه مواضع گروه های تروریستی در سوریه را آغاز کردند. اما حضور این دو هواپیما، خصوصا بمب افکن های بک فایر روسی به عنوان یکی از خاص ترین سلاح های ساخت روسیه را می توان نشانی از آغاز فصل جدیدی از روابط بین دو کشور دانست. در ادامه با این دو میهمان روسی حاضر در ایران آشنا می شویم.
 
TU-22M3: کابوس ناوهای هواپیمابر غربی
 
بمب افکن های سری بک فایر ساخت شوروی سابق در حقیقت آخرین نمونه از بمب افکن های سری TU-22M هستند که در سالهای پایانی جنگ سرد با ماموریت اولیه حمله به یگان های شناور سطحی ناتو طراحی و ساخته شد. برد پروازی بالا، سرعت مافوق صوت و بهره گیری از بالهای متغییر به همراه توان حمل حجم بالایی از مهمات، از بک فایر یک پرنده هجومی بسیار قابل و مخوف می سازد.
 
TU-22M3 در سال 1977 میلادی اولین پرواز خود را انجام داده و در سال 1983 وارد خدمت نیروهای مسلح شوروی شد. این هواپیما با 4 نفر خدمه دارای طولی در حدود 42.4 متر، ارتفاع 11 متر و فاصله میان دو بال 34.2 متر است. در بخش تسلیحات این هواپیما می تواند در زیر بالها، بدنه و در محفظه درون هواپیما در مجموع 24 تن مهمات را حمل کند. یک قبضه توپ 2 دو لول 23 میلی متری کنترل از راه دور نیز در پشت هواپیما برای امور دفاعی نصب شده است.
 
 

 
این مهمات شامل موشک هایی مثل سری KH-22، KH-15، KH-31، KH-55 و KH-35 به همراه بمب های هدایت شونده سری KAB و غیر هدایت شونده سری FAB روسی در وزن های مختلف را دارد. بر اساس فیلم های منتشر شده، تا به امروز روسها بیشتر از بمب های سقوط آزاد سری FAB در حمله بر علیه مواضع گروه های تروریستی در سوریه استفاده کردند اما موشک هایی مثل سری KH-22 و یا KH-15 از جمله اصلی ترین سلاح های این بمب افکن در زمان جنگ سرد محسوب می شدند که می توانستند با سرعت بسیار بالا یک تهدید جدی بر علیه ناوهای هواپیمابر و یا شناورهای کوچک تر باشند.
 
این هواپیما با سامانه رادار مسیریابی PN-A/PN-AD و رادار کنترل آتش Argon-2 به همراه سامانه هدف گیری تلویزیونی برای بمب های سقوط به همراه سامانه های جنگ الکترونیکی برای دفاع از هواپیمای در برابر تهدیدات مجهز شده است.
 
این هواپیما به دو دستگاه موتور توربوفن  NK-25 هر کدام با توان خروجی 25 تن مجهز شده است که سرعت نهایی در حدود 1.88 ماخ در ارتفاع پایین و 1.6 ماخ در ارتفاع بالا را برای آن فراهم می کند. شعاع رزمی این هواپیما با بار رزمی معمول، در حدود 2400 کیلومتر بوده و می تواند تا ارتفاع حدود 13 کیلومتری نیز صعود کند.
 
بک فایر 
بک فایرهای روسی در ایران
 
این هواپیما تا قبل از حضور در نبرد سوریه، در جنگ افغانستان در دهه 1980 میلادی، جنگ چچن و جنگ با گرجستان نیز حضور داشته است. یکی از نکات جالب درباره این هواپیما این است که بر اساس قرارداد SALT بین شوروی سابق و آمریکا، توان سوخت گیری هوا به هوا از روی بک فایرها حذف شده زیرا با وجود این قابلیت، این هواپیما به راحتی تبدیل به یک بمب افکن قاره پیما می شود.
 
پیش از این بمب افکن های بک فایر روسی باید مسیر بسیار طولانی تری را از پایگاه های خود در جنوب روسیه برای حمله به اهداف مورد نظر در خاک روسیه طی می کردند اما با انتقال این بمب افکن ها به پایگاه همدان، فاصله و زمان رسیدن به اهداف بسیار کاهش یافته و بر اساس برخی براوردهای غیررسمی، موجب کاهش 60 درصدی زمان عملیات در صورت پرواز از پایگاه همدان شده است. بر این اساس، پیش از این هواپیماهای روسی باید فاصله ای معادل 2.150 کیلومتر را برای رسیدن به اهداف خود در پالمیرا طی می کردند، اما اکنون از طریق پایگاه هوایی همدان، این فاصله به حدود 900 کیلومتر کاهش می یابد.
 
این کاهش ضمن آنکه باعث می شود تا در مدت زمانی کمتر، بتوان تعداد حمله بیشتری با حجم مهمات بالاتری را به انجام رساند، امکان لود بیشتر مهمات را نیز برای این هواپیماهای غول پیکر روسی فراهم میکند که خود، تاثیر مستقیمی در نابودی داعش و زیرساخت های آنها دارد.
 
بک فایر 
 فاصله بین پایگاه همدان تا استان حلب
SU-34: جدیدترین مهاجم تاکتیکی روسها
 
دیگر هواپیمای وارد شده به پایگاه هوایی همدان، بر اساس اعلام منابع خبری، سوخو 34 است. با شروع حملات هوایی روسیه در سوریه از سال گذشته، هواپیمای SU-34 به عنوان پیشرفته ترین هواپیمای تهاجمی این کشور وارد کارزار شده و حملات زیادی را به مواضع گروه های تروریستی انجام داده است.
 
هواپیمایی با سامانه های مدرن که برای تهاجم به اهداف زمینی و دریایی ساخته شده و به عنوان جایگزین سوخوی 24 ساخته شده است. این هواپیما نیز در کنار بمب افکن های بک فایر به ایران آمده و ظاهرا اولین حملات خود بر ضد گروه تروریستی داعش را نیز از مبدا پایگاه همدان انجام داده است اما برخلاف دیگر پرنده روسی هنوز تصویری از آن در ایران منتشر نشده است.
 
بک فایر 
شکاری بمب افکن SU-34
 
درگیری در سوریه اولین تجربه رزمی سوخوی 34 محسوب می شود. این هواپیمای هجومی به مانند سوخوی 24 توان حمل 8 تن سلاح را داشته و حجم گسترده ای از موشک های هوا به سطح و بمب های هدایت شونده روسی را حمل می کند. در حملات اخیر سوخوهای 34 روس با بمب KAB-500S دیده شده اند که تنها بمب هدایت ماهواره ای عملیاتی روسیه محسوب می شود.
 
در کنار این بمب انواع موشک ها مثل KH-25، KH-29، KH-58، KH-59 و بمب های هدایت شونده سری KAB-500 و KAB-1500 از جمله تسلیحات قابل حمل توسط سوخوی 34 هستند. این هواپیما از دو دستگاه موتور AL-31 بهره برده و برد رزمی آن در حدود 1000 الی 1500 کیلومتر است. سرعت این هواپیما در حدود 2000 کیلومتر بر ساعت و ارتفاع پروازی آن 15 کیلومتر است.
 
بک فایر 
SU-34
 
 البته پیش از این نیز در سالهای گذشته، نیروی هوایی روسیه و ایران هماهنگی ها و برنامه های مشترکی را به اجرا گذاشته بودند و به عنوان مثال، هواپیماهای سوخو 27 نیروی هوایی روسیه در مسیر رفت و برگشت به یک نمایش هوایی در  کشور بحرین در سال 1390، با اخذ مجوز از آسمان ایران عبور کردند و  این گروه توسط هواپیماهای اف-4 و اف-14 ارتش، رسما اسکورت شدند.

حضور بمب افکن های استراتژیک بک فایر در کنار هواپیماهای تهاجمی SU-34 در ایران از طرفی کمک بسیار مهمی به جبهه نیروهای مقاومت در عملیات ضد گروههای تروریستی کرده و از طرف دیگر نشان دهنده آغاز عصر جدیدی در روابط بین دو کشور ایران و روسیه است.
 
همچنین تبدیل شدن یکی از پایگاههای نیروی هوایی ارتش کشورمان به مرکزی مهم در امر مبارزه با گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه و شاید بعدا عراق، می تواند به افزایش توان لجستیکی و فنی یگانهای رزمی و پشتیبانی نیروهای مسلح نیز کمک کرده و همکاری های بین المللی این بخش را نیز کلید بزند؛ اتفاقی که نشان خواهد داد علاوه بر خلبانان و فرماندهان برجسته در نیروی هوایی سپاه و ارتش، متخصصان فنی این بخش نیز مطالب فراوانی برای عرضه دارند.
 
پشتوانه حقوقی و قانونی همکاری‌ نظامی ایران و روسیه
 
برخی رسانه های غربی به ویژه بی بی سی طی ساعات گذشته بارها ادعا کردند پرواز هواپیماهای روسی از پایگاه شهید نوژه همدان به مقصد سوریه، مغایر اصل 146 قانون اساسی است.

 این در حالی است که اصل 146 قانون اساسی تصریح دارد: «استقرار هرگونه‏ پایگاه‏ نظامی‏ خارجی‏ در کشور هر چند به‏ عنوان‏ استفاده‏ های‏ صلح‏ آمیز باشد ممنوع‏ است‏»

 در این اصل، اشاره به «استقرار پایگاه نظامی» است و اساسا با وضع موجود که توقفی چند روزه و اقدامات ساده ای چون سوخت گیری است،کاملا متفاوت است.

از سوی دیگر بند سوم اصل 176 قانون اساسی، تصمیم گیری برای «بهره‏ گیری‏ از امکانات‏ مادی‏ و معنوی‏ کشور برای مقابله‏ با تهدیدهای‏ داخلی‏ و خارجی» را به عهده شورای عالی امنیت ملی گذاشته است و همکاری اخیر ایران و روسیه، قطعا معطوف به این اصل و مصوبه شورای عالی امنیت ملی است.


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 2:57 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


گل بود به سبزه نیز آراسته شد؛

تبلیغ برای فرقه ضاله در فوتبال ایران/ مربی و پسرش عامل گسترش بهاییت

آلودگی فضای فوتبال به دلالی و زد و بند و غیره کم بود؛ حالا تبلیغ برای فرقه ضاله هم اضافه شده است.
 فوتبال؛ این رشته پرطرفدار که همیشه مورد توجه و پسند مردم بوده طی سالهای اخیر به مرور از چشم مردم افتاده است. یک سری زد و بندها، ارتباط پشت پرده، پرداخت‌های میلیاردی به بازیکنانی که در سطح شهر با ماشین های آخرین مدل ویراژ می‌دهند و متاسفانه بعضی‌هایشان هم با رفتارهای ضد اخلاقی به مردم آسیب می‌زنند، باعث شده مردم نسبت به فوتبال بدبین شوند هرچند همین فوتبال که از چشم مردم افتاده، هنوز هم پرطرفدارترین ورزش دنیاست و اگر عینک بدبینی را از چشم برداریم هنوز هم جذابیت و هیجان دارد، رقابت‌هایش قشنگ است و برخی اهالی‌اش به سبب رفتارهای انسان دوستانه و شرکت در فعالیت‌های عام المنفعه می‌توانند برای نسل جوان الگو باشند اما متاسفانه برخی افراد با رفتارهای زننده خود فوتبال را زیر سوال می‌برند.
 
هنوز هم فوتبال را می‌توان دوست داشت اما به شرطی که پاکسازی شود و آنهایی که این ورزش را آلوده می‌کنند بروند. تا به حال غصه اصلی ما، برخی مدیرانی بودند که زد و بند می‌کردند، مربیانی بودند که نان دلالی می‌خوردند، افرادی بودند که مشکل اخلاقی داشتند اما حالا خبری شنیده‌‎ایم تکان دهنده که امیدواریم مسئولان فوتبال با آن برخورد کنیم.
 
برابر با شنیده‌های ما یکی از مربیان فعال در فوتبال ایران بهایی است و متاسفانه پسرش هم برای این فرقه ضاله تبلیغ می‌کند. این خبر را دو هفته پیش در غالب شایعه شنیدیم و تلاش کردیم باور نکنیم اما انگار خبر فراتر از شایعه است شنیدیم این مربی بهایی که سالهاست در فوتبال ایران فعالیت دارد یک بار هم به فدراسیون فوتبال دعوت شده و مسئولان وقت از او در خصوص عقایدش توضیح خواسته بودند که او دست روی قرآن گذاشته و گفته خودش بهایی نیست اما بهایی بودن خانواده‌اش را کتمان نکرده است.
 
یک مقام آگاه در این خصوص گفت: «در دین ما اصل بر برائت است و از لحاظ شرعی وقتی یک نفر دست روی قرآن می‌گذارد، باید حرفش ملاک قرار بگیرد.» اما آنهایی که از عقاید انحرافی این مربی خبر دارند، می‌گویند او اصلا به قرآن اعتقادی ندارد و پسرش هم علنی برای فرقه ضاله تبلیغ می‌کند.
 
این خبر نگران کننده و خطرناک است؛ آلودگی فضای فوتبال به دلالی و زد و بند و غیره کم بود؛ حالا تبلیغ برای فرقه ضاله هم اضافه شده است. امیدواریم جلوی گسترش این موضوع گرفته شود.
منبع: روزنامه خبر ورزشی


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 2:50 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


برخی روزنامه های اصلاح طلب امروز در مطالبی از سخنان وزیر دفاع پیرامون همکاری نظامی ایران و روسیه برای مبارزه با تروریستهای تکفیری انتقاد کردند.

 روزنامه آفتاب یزد امروز در یادداشتی با عنوان "پس به چه کسی ربط دارد؟" به قلم سردبیر خود پیرامون اظهارات اخیر وزیر دفاع درباره استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه همدان برای مقابله با تروریستهای تکفیری نوشته است:«استقرار جنگنده های روسی در یکی از استان های کشور، موضوع کم اهمیتی نیست.اگرچه برخی مسئولان سعی دارند به سادگی از کنار آن بگذرند تا حساسیت ایجاد نشود اما در شرایط کنونی که به حق انفجار اطلاعات نامیده شده و وفور انواع و اقسام شبکه های اجتماعی است مگر می شود موضوعی را از مردم پنهان نمود؟
 
بر همین اساس بجا بود در این موضوع نیز،همان ابتدای کار مقامات مختلف از وزارت خارجه گرفته تا وزارت دفاع و سایر نهادهای غیر دولتی اطلاع رسانی می نمودند تا مردم ایران حضور جنگنده ها در همدان را از زبان رسانه‌های بیگانه از جمله یک خبرگزاری روسی نشنوند.
 
به هرحال این یک نمره منفی برای آقایان بود.چرا که بجا بود رخداد به این مهمی را سریع تر و مفصل‌تر به مردم اطلاع رسانی می نمودند.اما در خصوص همین موضوع اگر جلوتر برویم بازهم این رویکرد تغییر نکرده است و آقایان سعی دارند ابهامات و سوالات مردم و رسانه ها را به شکل عجیب و غریبی پاسخ دهند.»

اما این رسانه عنوان نکرده که چرا به نکته اصلی و مثبت مساله یعنی همکاری با روسیه برای مبارزه با داعش و تروریستهای تکفیری نپرداخته است و گویا از این همکاری بیمناک نیز شده است!


روزنامه شرق نیز در مطلب تیتر یک خود با عنوان "تصمیم نظام است" نوشت:"نشست خبری سردار حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این وزارتخانه برگزار شد. هرچند بیان گزارشی از عملکرد این وزارتخانه و برنامه‌های پیش روی آن محور سخنان دهقان بود، سؤالات خبرنگاران بیشتر معطوف به حضور هواپیماهای روسی در پایگاه هوایی نوژه و انتقاداتی بود که به این اقدام بیان شده بود. انتقاداتی که وزیر دفاع به آنها پاسخ‌های عجیبی داد. پاسخ‌هایی نظیر اینکه «تصمیم نظام بوده و به نمایندگان مجلس ربطی ندارد!»"

سردار دهقان روز گذشته در پاسخ به سوال خبرنگاری که می‌گفت آیا حضور خبرنگاران روس در پایگاه نوژه همدان نیاز به مصوبه مجلس ندارد، گفته بود: ما هیچ پایگاهی را در اختیار روسیه قرار نداده‌ایم. اگر کسی از روی ناآگاهی چنین برداشتی کرده که ما پایگاه نظامی ایران را در اختیار روسیه قرار داد‌ایم و این اقدام‌مان خلاف قانون اساسی بوده، اشتباه برداشت کرده است چرا که ما هیچ پایگاهی در اختیار روسیه قرار نداده‌ایم و اقدامی هم که صورت گرفت، تصمیم نظام و شورای عالی امنیت ملی بوده است . ارتباطی به مجلس ندارد.

این درحالی است که علاء الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه همدان برای حمله به مواضع داعش در سوریه، اظهار کرد: چهار کشور ایران، عراق، سوریه و روسیه از یک‌سال پیش ائتلافی برای مقابله با تروریستها در سوریه تشکیل داده‌اند.

وی ادامه داد: تحولاتی که اخیراً رخ داده به ویژه اجازه سوخت‌گیری هواپیماهای روسی در پایگاه نوژه در چارچوب همکاری چهارجانبه است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه سوخت‌گیری هواپیماهای روسی در پایگاه نوژه  مغایر اصل 146 قانون اساسی نیست،  گفت: اصل 146 استقرار هرگونه پایگاه نظامی در کشور حتی برای استفاده صلح آمیز را ممنوع کرده است؛ حال اینکه استفاده از پایگاه هوایی نوژه برای عبور هواپیما و سوخت‌گیری است و این موضوع با اصل 146 مغایرتی ندارد.

بروجردی ادامه داد: استفاده از حریم هوایی و پایگاه نوژه مدتی است که انجام می‌شود اما اخیراً علنی شده است.

گفتنی است رسانه های اصلاح طلب پیش از این در جریان جنگ غزه و نسل کشی صهیونیست ها نیز در اقدامی سوال برانگیز که اعتراضات مردم را نیز به دنبال داشت، به صورت زنجیره ای اقدام به سانسور اخبار کشتار فجیع زنان و کودکان غزه توسط رژیم صهیونیستی کرده بودند.
منبع: تسنیم


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 2:6 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


عکس یادگاری یک خواننده عرب تونسی با یک افسر اسرائیلی جنجال ساز شد.

به گزارش عصر خبر به نقل از روزنامه القدس العربی، «صابر الرباعی» هنرمند تونسی برای شرکت در یک مراسم هنری

در شهر روابی در نزدیکی شهر رام الله در فلسطین اخیرا به کرانه باختری سفر کرده بود.

خشم مردم از عکس خواننده عرب با افسر اسرائیلی +عکس


وی طی این سفر مکان های مختلفی از جمله موزه محمود درویش دیدن کردن و مورد استقبال رامی حمدالله نخست وزیر دولت فلسطین و محمود عباس رئیس جمهور تشکیلات خودگردان در مقر ریاست جمهوری قرار گرفت.

سفر صابر الرباعی اما بدون حاشیه به پایان نرسید و انتشار یک تصویر از وی پس از ترک اراضی فلسطین خشم مردم فلسطین را به همراه داشت. این تصویر صابر الرباعی را در کنار یک افسر اسرائیلی در یکی از معابر عبور و مرور به اراضی اشغالی فلسطین در مرز اردن نشان می دهد.

این عکس به طور گسترده ای در رسانه های اجتماعی عربی منتشر شد، این عکس خشم مردم فلسطین را موجب شده است. این هنرمند تونسی هواداران بسیاری در فلسطین دارد.

بسیاری از تحلیلگران در واکنش به انتشار این عکس عنوان کردند رباعی و همه کسانی که خواستار سفر به فلسطین برای همبستگی با مردم این کشور هستند کسانی هستند که با اسرائیلی ها، افرادی که این کشور را اشغال کرده اند عکس می گیرند.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/3 ساعت 2:2 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


رئیس‌جمهور با بیان اینکه برجام صدها خاصیت دارد، گفت:ما در برجام موفقیت‌ها و پیروزی‌های فراوانی

را به دست آوردیم که یکی از آن موفقیت‌های بزرگ در برجام، پیروزی اخلاقی ملت ایران بود،


                                  برجام یعنی: برادر روحانی جوجه رو آخر پاییز میشمرن

حسن روحانی رئیس‌جمهور کشورمان صبح امروز در مراسم روز ملی صنعت دفاعی که در وزارت دفاع برگزار شد طی سخنانی اظهار داشت: بنده به همه دست‌اندرکاران این صنعت بسیار مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشور و همه مسئولین محترم این وزارتخانه تبریک و تهنیت عرض می‌کنم و به روان همه شهدایی که در دوران دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و در دوره‌های دیگر برای دفاع از سرزمین اسلامی، نظام و انقلاب اسلامی جان خود را فدا کردند، درود و سلام می‌فرستیم و جایگاه بلندتری را نزد قرب الهی برای آنان آرزو می‌کنیم.

وی افزو
د: امسال در مرداد سال 95 تفاوت‌هایی با مرداد سال 94 داریم، از لحاظ فضایی که امروز در سطح منطقه و جهان برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آمده، فضایی که بهتر می‌توانیم از استعدادها و نیروهایمان و از فرصت هایی که برای کشورمان در سطح جهان وجود دارد استفاده و بهره‌برداری کنیم.

رئیس
‌جمهور تصریح کرد: اولا بنده می‌خواهم خسته نباشید بگویم به مسئولان محترم وزارت دفاع، وزیر محترم دفاع به خاطر تلاش‌های تاثیرگذار و ارزشمندی که در برجام داشتند، برجام یک کار عظیم و بزرگی بود که بسیاری از نیروهای ما کارگزاران نظام ما در بخش‌های مختلف در او نقش و تاثیر داشتند و وزارت دفاع از جمله آنها بود.

رئیس‌جمهور در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: در طول مدت 12 سال یا بیشتر ما را متهم می‌کردند که به صورت مخفیانه در پی ساخت سلاح‌های کشتار جمعی هستیم. یکبار در ماجرای سلاح‌های شیمیایی و الحاق ما به کنوانسیون شیمیایی و بازرسی‌هایی که آن زمان از جمهوری اسلامی ایران انجام گرفت ثابت شد که دشمنان ما تهمت‌های ناروا و واهی نسبت به ما روا داشته بودند. ما دنبال ساخت و انبار کردن سلاح شیمیایی نبودیم و این مسئله یکبار برای جهانیان روشن شد.


روحانی
در ادامه تصریح کرد: موضوع دیگری که بر مبنای آن تبلیغ می‌کردند و ایران را مستحق فشار می‌دانستند و قطعنامه علیه ما تصویب می‌کردند، این بود که ایران مخفیانه در پی ساخت سلاح هسته‌ای است.

وی با اشاره به حل مسئله PMD گفت: بار بزرگ حل این مسئله بر دوش وزارت دفاع بود و آن برای پاسخ به صدها سوال آژانس بود تا ثابت شود دشمنان انقلاب نسبت به ما دروغ گفتند. حل مسئله PMD پیروزی اخلاقی جمهوری اسلامی ایران بود. ما به دنیا ثابت کردیم ما راستگو هستیم و بدخواهان ما دروغگو هستند.


رئیس‌جمهور ادامه داد: اینکه آژانس بین‌المللی بعد از سال‌ها آمد و اعلام کرد که نسبت به گذشته پرونده هسته‌ای ایران دیگر بحثی نداریم و پرونده کاملا بسته شده و امروز کاری که داریم نسبت به آینده است و اجرای برجام است، این یک پیروزی حقوقی، فنی و اخلاقی بود که ما به دست آوردیم.


روحا
نی با تاکید براینکه وزارت دفاع همه توان فنی، حقوقی و سیاسی خود را برای این کار به کار گرفت، گفت: اگر از همه چیز برجام بگذریم و صدها خاصیت آن بگذریم این یکی را دیگر کسی نمی‌تواند منکر شود که ثابت کردیم بدخواهان ما دروغ می‌گویند و ما راست می‌گوییم دیگر در این موضوع که کسی شک ندارد. ما توانستیم به جهانیان ثابت کنیم که اگر مقام معظم رهبری فتوایشان این است که ساخت سلاح هسته‌ای انبار و به کارگیری آن نامشروع است ما به این فتوا عمل کردیم. ما ملتی نیستیم که دو رو و دو چهره باشیم و در سخن چیزی بگوییم و در عمل کار دیگری انجام دهیم.

وی در
ادامه بازدید آمانو از پارچین را یک بازدید تاریخی عنوان کرد و گفت: بازدید آمانو یک بازدید تاریخی در تاریخ مسائل حقوقی جمهوری اسلامی ایران بود و این کار با تلاش و کوشش همه مسئولین و شخصیت‌هایی که در این زمینه کار کردند است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز وزارت دفاع و صنعت دفاعی می‌تواند توضیح دهد که فضای بعد از برجام چه مقدار نسبت به قبل از آن تغییر کرده، گفت: امروز ما یک ماده اولیه و یا فولاد و آلیاژ خاصی را مورد نظر داریم و یا می‌خواهیم رابطه علمی با یک موسسه‌ای برقرار کنیم، حال آیا شرایط امروز با یک سال پیش فرق کرده است یا خیر. اگر فرق کرده است به معنای فضای نویی است که برجام در زمینه فناوری‌های پیشرفته و پیچیده برای ما به وجود آورده است.


روحانی با بیان اینکه اساس کار این است که خود ما در این زمینه‌ها به خودکفایی برسیم، گفت: البته گاهی یک همکاری و یک نقشه کار ما را چند سال جلو می‌اندازد چراکه سرعت برای ما مهم است. ما باید فاصله‌مان را با صنعت دنیا جبران کنیم. امروز از موتور توربوجت هواپیما رونمایی شد و این یعنی در این زمینه گام بلندی را صنعت دفاعی ما برداشته است. ما باید به این صنایع ورود کنیم و بتوانیم بسازیم. در این وضعیت دیگر اشکال ندارد اگر در ادامه یک موتور پیشرفته‌تر بخریم چراکه دیگر ما وارد این صنعت شدیم.

رئیس‌جمهور با اشاره به روحیه خودباوری که در دوران دفاع مقدس وجود داشت، گفت: امروز هم آن روحیه هنوز باقی مانده است. اساس مسئله باور و ایمان به کار است. آنان که این موتورها را درست کردند مگر در چه شرایطی بودند؟ استعداد جوانان ما و عشق ما به وطن کمتر از دیگران نیست و می‌شود با سرعت عقب‌ماندگی تاریخی خود را جبران کرد و اساس کار روحیه جهادی، ایمان و باور به اینکه ما قادریم به اهداف‌ بلندمان برسیم است.


روحانی
با بیان اینکه دولت با همه سختی‌هایی که در پیش داشت نسبت به نیروهای مسلح کم نگذاشت، گفت: اعتبارات بنیه دفاعی ما امسال بیش از دو برابر سال 92 است. پارسال این اعتبارات نزدیک به دو برابر بود و این نشان می‌دهد دولت در همه سختی‌ها اولویت‌های مربوط به نیروهای مسلح را مورد دقت قرار می‌دهد و می‌داند که توانمندی‌های دفاعی یعنی چه.

وی در ادامه سخنان خود گفت: اگر قادریم در دنیای سیاست و پشت میز مذاکره با طرف مقابل بنشینیم و سخن بگوییم اول به خاطر قدرت ملی، وحدت ملی، ملت یکپارچه و به خاطر رهبری شجاع ما است و اینکه نیروی مسلح توانمند و قوی داریم و اقتصادی داریم که با آن می‌توانیم روی پای خود بایستیم.

رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به افت قیمت نفت در سال گذشته گفت: سال گذشته که تمام کشورهای تولیدکننده نفت یا قیمت پول‌شان از نصف کمتر شد یا تورم آنان سه رقمی شد و یا بخش بزرگی از ذخایر ارزی‌شان را استفاده کردند. عربستان از بخش بزرگی از ذخایر ارزی‌اش استفاده کرد. تورم ونزوئلا سه‌رقمی شد. روسیه، آذربایجان و امثال اینها پول ملی‌شان در برابر ارز خارجی از نصف هم کمتر شد.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی تنها کشوری است که با قدرت در یک سال گذشته با وجود افت قیمت نفت که بی‌سابقه بود، هم رشد اقتصادی داشت. پارسال رشد اقتصادی ما 1.3 بود. در سه ماهه اول امسال به 4.4 رسید و هدف ما تا پایان سال رسیدن به رشد 5 درصد است. در تورم نیز روند کاهنده را ادامه دادیم و به تورم یک رقمی رسیدیم و این کار بزرگی است که جمهوری اسلامی انجام داده است.

رئیس‌جمهور در ادامه با بیان اینکه در این شرایط نه تنها ثبات خود را حفظ کردیم بلکه به دیگر ملت‌ها نیز کمک کرده‌ایم، گفت: ما نسبت به دوستان و آنانی که مبتلا به شرایط سختی شدند یاری کردیم. اگر کمک ما نبود معلوم نبود عراق، سوریه و لبنان چه وضعی داشتند. کمک ما در کشورهای منطقه موثر بوده است.

روحانی با تاکید براینکه ثبات کشورهای منطقه ثبات ماست و شکست تروریست شکست دشمنان ما است، گفت: ما به دنبال افزایش توانمندی‌هایمان در زمینه صنعت دفاعی هستیم. توانمندی‌های نیروهای مسلح ما برای بازدارندگی و دفاع موثر و دفاعی است که دشمن را پشیمان کند. در قدم اول توانمندی‌های ما باید بازدارنده باشد تا چشم طمع به کشور ما نباشد. در قدم دوم باید در روز مبادا دفاع موثر کنیم و دشمن را تنبیه و پشیمان کنیم.

رئیس‌جمهور با تاکید براینکه صنعت دفاعی همیشه باید به دیگر صنایع کشور کمک کند، گفت: امروز رابطه خوبی بین معاونت علمی ریاست جمهوری با وزارت دفاع برقرار است که این رابطه ارزشمندی است. شرکت‌های دانش‌بنیان و متخصصین ما باید کاملا به صنعت دفاعی متصل شوند. قدم اول در تحرک صنعت و فناوری در دنیا را نیروهای مسلح برداشتند. در بسیاری از علوم ابتدا نیروهای مسلح وارد شدند و بعد صنایع دیگر آنها را تجاری‌سازی کردند.

روحانی با اشاره به حرکات خوب کشور در زمینه پهپاد و موشکی و خرید تسلیحات گفت: در شرایط امروز دنیا ورود S300 یک کلمه رمز است. من اولین نامه‌ای که برای ورود S300 نوشتم زمانی بود که مسئول پدافند هوایی بودم. در آن سال به رهبری نامه نوشتیم که ما نیاز به خرید S300 داریم. از آن زمان تا امروز که S300 کنار ما هست سال‌های زیادی می‌گذرد آن هم با فراز و نشیب‌هایی که همه دیدند. معمولا در کشور ما چیزهایی که می‌خواهیم بگیریم فراز و نشیب‌هایی دارد. فقط برجام نیست که فراز و نشیب دارد. همه چیز فراز و نشیب‌هایی دارد تا همه قانع بشوند تا همه قبول کنند و تا همه به سهم خود برسند کمی زمان می‌برد؛ اما به هر حال ما امروز به این سطح رسیدیم و این علامتی است که ما داریم با دنیا کار می‌کنیم و اینکه می‌توانیم سلاح مورد نیازمان را بخریم یا بفروشیم یا بسازیم.


وی در ادامه خطاب به همسایگان‌ گفت: قدرت نظامی و دفاعی ما به ضرر کشورهای همسایه و مسلمانان نیست. ما به نفع مسلمانان تلاش می‌کنیم و امیدواریم یکی دو کشوری که مسیر نادرستی را انتخاب کردند و فکر می‌کنم با هرج و مرج‌طلبی در منطقه و با ابزار قرار دادن تروریست‌ها به تفوقی می‌رسند به اشتباه خود پی ببرند.

رئیس‌جمهور در پایان گفت: خواست ما دوستی با همه کشورهای مسلمان و همسایگان است. خواست ما کمک به همه کشورهایی است که امروز با تروریسم و متجاوزین درگیرند و مقابل آنان ایستادگی می‌کنند و ما این را وظیفه انسانی، اسلامی و انقلابی خود می‌دانیم.



  




  پیام رسان 
+ هر کسی نام کسی گفت سرش بالا رفت ما که از لطف تو داریم سری در سر ها ازدحام است سر کوی شما اذن بده لااقل ما بنشینیم همین آخرها

+ سلیمانا از این خرمن فقط یک خوشه میخواهم ز گوشه گوشه دنیا فقط شش گوشه میخواهم برگ زردی با سماجت شاخه را چسبیده بود دستهای خویش و دامان توام آمد به یادم یا حسین

+ سلام دوستان عزیز

+ سال پر خیر وبرکتی داشته باشین دوستان پارسی بلاگ

+ سال نو به همه دوستلن عزیز مبارک

+ سال نو بغیر از تعویض لباس و کفش وغیره سالی برای تعویض رفتار ها وکردارهایمان باشد برایملن ابدی ومبارکتر خواهد بود

+ سال1397 برای همه دوستان عزیز مبارک باشد

+ پیشاپیش سال پر خیر وبرکتی را در پناه مهدی صاحب الزمان برایتان ارزومندم انشالله سال ظهور حضرت بقیه باشد

+ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم

+ روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، پرستار تمام نیکی ها پرستار تن رنجور ولایت، پرستار ارزش های مقدس عاشورا، زینب کبری(س) بر همه پرستاران و پیروانش مبارک باد.




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ