سفارش تبلیغ
صبا ویژن
03955809074 سید مهدی ملک الهدی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 5:56 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


مراسم حج

شبکه‌ سی‌ان‌ان با اشاره به عدم حضور مردم ایران در مراسم حج سال جاری گزارش داد: شرکت نکردن ایرانی‌ها به اقتصاد عربستان آسیب می‌زند.

مقامات ایران سرانجام روز یک‌شنبه با بیان‌ این‌که عربستان سعودی نمی‌تواند ایمنی و جان شهروندان ایرانی را در مراسم سالانه حج تامین کند، اعلام کردند که در سال 2016 (1395) زائران را برای شرکت در مراسم مسلمانان به عربستان نخواهند فرستاد.

تنش‌ها در روابط تهران و ریاض پس از آن که آل‌سعود روابط دیپلماتیک خود در واکنش به تجمع معترضان ایرانی مقابل سفارت عربستان در تهران در اعتراض به اعدام شیخ‌النمر رهبر شیعیان عربستان قطع کرد، تشدید یافت.

مقامات سعودی از ادامه خدمات کنسولی یا تضمین امنیت زائران به ایرانی‌ها سرباز زدند، این در حالی است که بنا بر اعلام سازمان حج و زیارت ایران، مقامات این کشور تلاش زیادی کردند تا مانع از توقف انجام این فریضه از سوی حجاج ایرانی نشوند اما مذاکرات با طرف سعودی به نتیجه نرسیده است.

این سازمان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تلاش‌های از سوی سعودی‌ها نادیده گرفته می‌شود و آنها حاضر نشده‌اند برای ایرانی‌ها روادید صادر کنند و استفاده از پروازهای خطوط ایرانی ایران برای سفر به عربستان را نیز ممنوع کردند.»

به گزارش سی ان ان، در مراسم حج سال گذشته در منطقه منا در نزدیکی شهر مقدس مکه نزدیک به 1000 نفر از زائران در روز 24 سپتامبر (2 مهر) جان خود را از دست دادند که 464 تن از آنها ایرانی بودند. مقامات ایران بر این باورند که شمار قربانیان بسیار بیشتر از این تعداد بوده اما سعودی‌ها تلاش کردند تا مانع از انتشار دقیق آمارها شوند.

اما لغو حضور ایرانی‌ها در مراسم حج که در شهرهای مقدس مکه و مدینه انجام می‌شود به اقتصاد عربستان که هم اکنون نیز تحت فشار قرار دارد، آسیب خواهد زد. سعودی‌ها سالانه چیزی حدود 18 میلیارد دلار از برگزاری حج و گردشگری مذهبی درآمد کسب می‌کنند و ایران به عنوان کشوری که یکی از بیشترین زائران را به عربستان می‌فرستد برای این کشور درآمدی بالغ بر 600 هزار دلاردارد.

این اولین باری نیست که حجاج در عربستان در یک سانحه جان خود را از دست می‌دهند. در سال 1987 نیز بیش از 400 زائر که اغلب ایرانی‌های شیعه بودند در جریان حمله نیروهای امنیتی سعودی به اعتراضات خیابانی ضد غربی در مکه کشته شدند که موجب تشدید اختلافات ایران و عربستان شد.

سالانه یبش از دو میلیون زائر برای شرکت در این مراسم که از اعمال واجب برای مسلمانانی که تمکن مالی لازم را دارند، محسوب می‌شود به شبه جزیره عربستان سفر می‌کنند.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 5:53 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


هویت واقعی ابوبکر البغدادی

حقیقت برملا شده : ابوبکر البغدادی یک یهودی اسرائیلی به نام شمعون الیوت (سیمون الیوت)است که در اسرائیل متولد وآموزش دیده است.


شرح :

او متولد تل آویو است و در جوانی، در ارتش اسرائیل وارد شد، بعد از مدتی به سازمان شاباک منتقل گردید، به علت جاه طلبی های زیاد، او را به دانشگاه بغداد فرستادند و: با هویت جعلی ابوبکر البغدادی، تحصیلات خود را ادامه داد و: در علوم اسلامی دانشنامه خود را گرفت. بعد به عنوان مسلمان وهابی، دوره های لازم را درموساد دید. و به ماموریت اعزام شد. ماموریت نامبرده تخریب تمام اماکن مذهبی و: نابو…د کردن نسل مسلمانان، مخصوصا شیعیان است. وی بودجه نامحدود از اسرائیل و: عربستان دریافت می کند و: برای کشتن هر شیعه یا مسلمان، پاداش جداگانه ای دریافت می کند. وی با سربریدن چند تن از: ایرانیان مدافع کربلا ، علاوه بر دریافت جایزه و تشویقی،عنوان خلیفه اسلامی عراق و شام را برخود نهاد.وی با فرستادن عکس سرهایی بریده پاسداران :مانند سردار اسکندری برای: سردار قاسم سلیمانی، از وی خواسته تا هیچگونه اقدامی نکند!

 

سیمون الیوت ابوبکر البغدادی


منبع : ماهینی نیوز



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 5:46 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


حج

یکی از معروف ترین شرکت های امنیتی انگلیس توانسته است مناقصه ساخت دستبندهای امنیتی حج سال جاری را برنده شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از پرس تی‌وی، شرکت خدمات امنیتی G4S که از شرکت‌های امنیتی انگلیس است، سال جاری دستبندهای امنیتی که سعودی‌ها برای جلوگیری از تکرار فاجعه منا پیشنهاد کرده‌اند، خواهد ساخت.

طبق اطلاعاتی که سعودی‌ها اعلام کرده‌اند، هر حاجی که وارد این کشور می‌شود تا زمان خروج، باید این دستبند را همراه داشته باشد.

اطلاعات هویتی حجاج و مکان‌هایی که وی مراجعه می‌کند، به‌طور دقیق در جی پی اس این پردازشگر سیار ثبت خواهد شد.

شرکت G4S روابط بسیار نزدیکی با سرویس‌های جاسوسی اسرائیل دارد.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 5:45 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


حج مکه

منابع خبری گزارش کردند: «میلیون‌ها زائر از سراسر جهان برای انجام مناسک حج که از روز 9 سپتامبر (7 ذی‌الحجه/ 19 شهریور) آغاز می‌شود، عازم عربستان شده‌اند.»

طبق این گزارش، برای حضور در مناسک حج افراد باید اجازه مخصوص داشته باشند که بر طبق سهمیه به وزارت حج در هر کشور ارائه می‌شود. این در حالی است که تعداد زیادی از مسلمانان هرسال بدون دریافت اجازه مخصوص برای رفتن به مکه تلاش می‌کنند.

سعید بن سلام قرنی، رئیس پلیس مکه در این‌باره گفت: «188 هزار و 747 نفر از زائرانی که بدون مجوز تلاش کردند وارد مکه شوند، از فرودگاه بازگردانده شدند. علاوه بر این، 44 مجری برگزاری تور حج نیز مجوزهای جعلی به مسافران داده بودند.»



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 5:35 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


در حال حاضر حدود 400 آقازاده در انگلستان در حال تحصیل هستند و بیش از افراد عادی در معرض خطر جهت بهره برداری سرویس های جاسوسی قرار دارند.

برنا نوشت؛ دستگاه‌های اطلاعاتی غربی به خصوص MI6 انگلیسی جهت تربیت جاسوسان و جمع آوری اخبار از پوشش های مختلف فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... استفاده می‌کنند.

در همین حال، یکی از بهترین راه‌ها که بیشترین بازدهی را برای دستگاه های اطلاعاتی غربی در مورد ایران داشته است، بکارگیری دانشجویان و یا فارغ التحصیلان ایرانی دانشگاه‌های معتبر بریتانیا تحت پوشش هایی است که حتی خود آن افراد هم کمتر متوجه جاسوس بودن خواهند شد.

در این روش، دستگاه‌های اطلاعاتی با بررسی های قبلی، دانشجویانی را شناسایی و تحت پوشش‌هایی که به هیچ وجه حساسیت افراد را بر نمی انگیزد، آنها را در کنار تحصیل با روش‌های جمع آوری خبر آشنا نموده به نحوی که بعد از بازگشت به ایران و یا در رفت و آمدها یک عنصر اطلاعاتی مفید برای آنها خواهند شد.

در همین حال، با توجه به سابقه و عملکرد منفی انگلستان در تاریخ ایران و دشمنی‌های این کشور که از صدها سال قبل آغاز و تا کنون ادامه دارد، دستگاه اطلاعاتی انگلستان را می توان یکی از اصلی ترین سرویس های جاسوسی دانست که از برخی دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی چنین سوء استفاده‌هایی می‌کند.

این در حالی است که در حال حاضر حدود 400 آقازاده در انگلستان در حال تحصیل هستند و بیش از افراد عادی در معرض خطر جهت بهره برداری سرویس های جاسوسی قرار دارند.

اضافه می‌شود، "فاطمه آلیا " عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگویی اعلام کرده بود که درحال حاضر تعداد قابل توجهی از فرزندان مسئولان به تحصیل در کشور انگلیس مشغول هستند و از ایرانیان خواسته تحصیل در دانشگاه‌های انگلستان را تحریم کنند.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 4:52 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


 کاش مسئولان کشور به جای اینکه در شرایط حساس کنونی به جای اجرای عملیات سیاسی مچ‌گیری حزبی و به جای اینکه دست یکدیگر را رو کنند، دست های یکدیگر را می‌گرفتند تا کلیت نظام اجرایی کشور کمتر شرمنده رهبری و مردم شود.

نظام مستقلی که در سطوح کلان سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و ... قرار است پارادایم وابستگی‌زدایی را با کیفیت و کمیت ارتقاء یافته‌تری اجرایی کند نیاز به کنش انقلابی کلان‌تر مدیران و کارگزاران سیاسی در سطوح اجرایی کشور دارد.

 برای هجوم به حریم مقدس خانواده ترکیه تولید می کند،عربستان حمایت!
 
باید به این مهم اذعان داشت، پارادیم وابستگی‌زدایی صرفا مفهومی اقتصادی نیست. وابستگی زدایی اولی در شرایط کنونی، وابستگی زدایی فرهنگی است. دشمنان نظام همانطور که در سطور پیشین اشاره شد، سعی دارند در یک تقابل فرهنگی – اقتصادی، اولویت تقابل را بنا بر تقابل فرهنگی گذاشته‌اند و آنچه در شرایط کنونی رخ می‌دهد موید این مهم است که میزان وابستگی فرهنگی (علی الخصوص فرهنگ عامه) به فرهنگ مهاجم، در اثر غفلت های اجرایی در حوزه فرهنگ افزون می شود.

در این شرایط فرهنگ مهاجم مستحکم ترین قلعه نظام را  هدف قرار داده است؛ نظام خانواده.  روز گذشته با ابلاغ بند یک اصل 110 قانون اساسی توسط رهبر انقلاب ، در مورد سیاست های کلی«خانواده»، سطح تقابل استراتژیک تهاجم فرهنگی وارد فاز اجرایی تازه‌ای شد.

اگر در یک برنامه بلند مدت بیست ساله دشمن روی تغییر وضعیت عمومی فرهنگی جامعه سرمایه گذاری می‌کرد، پس از حوادث ملتهب سیاسی سال 1388 وارد فاز انقلاب نرم فرهنگی برای دگردیسی خانواده شده است و در این راستا فعالیت‌های فرهنگی – رسانه ای خود را بشدت تقویت کرده است.
 
 برای هجوم به حریم مقدس خانواده ترکیه تولید می کند،عربستان حمایت!
 
در نخستین بند ابلاغیه اعلام شده توسط رهبر معظم انقلاب، به ایجاد جامعه‌ای خانواده محور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی آن برپایه الگوی اسلامی خانواده به عنوان مرکز نشو و نما و تربیت اسلامی فرزند و کانون آرامش بخش، اشاره شده است.

قوای اجرایی فرهنگی مسئول، پس از انفعالی تقریبا هفت ساله باید با جدیت و کار انقلابی بیشتری فرهنگ سازی مبتنی بر امنیت بنیان خانواده را  از طریق مراجع اجرایی در این حوزه دنبال کنند و البته رسانه‌های مرجع نیز در پیوندی با قوه اجرایی کشور برای محقق شدن این آرمان انقلابی باید تلاشی شبانه روزی را آغاز کنند.

در دهه اول انقلاب دشمنان با مواجهه میلیتاریستی (نظامی) در پی سست کردن حریم ایمن انقلاب بودند، در دهه دوم با تقابل و چالش‌های سیاسی با تاثیر بر عناصر و افرادی در داخل سعی در مواجه با پیکره نظام داشتند و در دهه سوم سعی در تغییر نرم و مخملی در فرهنگ عامه را دانستند که ماحصل تقابل اول منجر به جنگ با رژیم بعث، تقابل دوم منجر به فتنه 78 و تقابل سوم منجر به فتنه 1388 شد.

فاز چهارم انقلاب مخملی!

اما فاز چهارم تهاجم، با متمرکز شدن بر از میان بردن حریم ایمن خانواده است. وقتی از سوی رهبری انقلاب حفظ حریم خانواده بدین صورت به نهادهای اجرایی کشور ابلاغ می‌شود به سادگی می‌توان نتیجه گرفت که دشمن با یک تقابل اجتماعی – فرهنگی مرزهای جدال خویش را تا پشت دروازه حریم خانواده‌ها پیش آورده و ضرورت مواجه جدی و حرکت انقلابی – اجتماعی در مواجه با این خطر بنیادین را باید با تمام توان قوای اجرایی، با ابزارهای کاربردی را، در حفظ حریم نهاد خانواده بکار گرفت.
 
برای هجوم به حریم مقدس خانواده ترکیه تولید می کند،عربستان حمایت!
 
 
 
 
 چرا باید دشمن خلاء‌های استراتژیک را پر کند؟
 
در این نبرد همه جانبه دشمنان هر‌گونه خلأ استراتژیک را به سادگی با ابزارهای رسانه‌ای پر خواهندکرد. به عنوان نمونه برای تغییر در چهارچوب رسمی و سنتی خانواده، شبکه‌های رسانه‌ای مهاجم از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی نوعی از سرگرمی مضر را در قالب سریال‌‌های «غیرآمریکایی» ارائه می‌کنند که قبح برخی روابط فامیلی را در قالب چارچوب حریم مقدس خانواده می‌شکند و جالب اینجاست که هزینه گزاف خرید و صداگذاری فارسی از طریق کشورهای همسایه عربی تامین می‌شود.
 
به دو نکته اساسی باید توجه کرد که حامیان رسانه‌هایی که در قالب سرگرمی حریم خانواده را نشانه گرفته‌اند، کشورهای همسایه هستند و نکته جالب تر این است که تولیداتی که در شبکه‌های تلویزیونی آمریکایی پخش می‌شود را عرضه نمی‌کنند.

عمدتا در سریال‌های آمریکایی با توجه به فرهنگ لیبرال جاری در متن و محتوای آثار، هیچگاه حریم مقدس خانواده به صورت مستقیم نشانه گرفته نمی‌شود. سریال‌های ترکی در کشور ترکیه تولید می‌شوند و با حمایت عربستان سعودی در مجموعه شبکه‌های ماهواره‌ای با زبان فارسی پخش می‌شوند.

 این اتفاق در حالی می افتد که تولیدات رسانه‌های مرجع داخلی به هیچ وجه در مسیر تقدس بخشیدن به بنیان خانواده نیست. متولی فرهنگ در قوه اجرایی متاسفانه به آثاری مجوز اعطا می‌کند و بعضا از فیلم‌هایی حمایت می‌کند که خانواده را نشانه گرفته‌اند.


دشمنان با استفاده از حربه سرگرمی سازی، از طریق رسانه‌هایی که مرجعیت کاذب به خود گرفته‌اند تخریب حریم خانواده را اجرایی می‌کند و این رسانه‌ها و محتوای آثارشان از طریق رسانه‌های مرجع مورد تحلیل و واکاوی قرار نمی‌گیرد. گویی هیچ اتفاقی نیفتاده است و جملگی مدیران فرهنگی برای حفظ میز، چیزی به زبان نمی آورند مبادا قصورشان عیان شود.


با تجمع در مسجد می‌توان از تفرد رسانه‌های مهاجم گریخت
 
برای هجوم به حریم مقدس خانواده ترکیه تولید می کند،عربستان حمایت! 

در بند مهم دیگری دراین ابلاغیه به برجسته کردن کارکردهای ارتباط خانواده و مسجد برای حفظ و ارتقاء هویت اسلامی و ملی و صیانت از خانواده و جامعه اشاره شده است. با توجه به خلاء کلان در رسانه‌های مرجع، ساحت مقدس مسجد توسط مسئولان بلند پایه فرهنگی، باید ساحتی رسانه‌ای به خود بگیرد. نهادهای متولی فرهنگ با تلاش چشمگیر (نه مثل این بیست سال اخیر) می‌توانند کانون‌های مسجدی را تقویت کنند. نسل جوانی که فراغتش را، در عین تفرد با چشم دوختن به رسانه‌های دروغین ماهواره ای، بازی‌های پوشالی، تماشای مسابقات بی هدف ورزشی و جستجوی بی انگیزه درآپارتمانهای کوچک می گذارد می تواند در تجمعات رسانه‌ای گروهی مساجد حضور پیدا کند و در واقع این تجمعات منجر به ارتقای سطح فرهنگی جامعه می‌شود.

متاسفانه جشنواره کم بودجه عمار اگر توسط نهادهای متولی حمایت شود و اگر جلسات نمایش فیلم و سرود خوانی در تجمعات مسجدی در یک بازه زمانی یکساله ادامه پیدا کند، گام موثری در ساحت رسانه ای مسجد است. ضمن اینکه نشاط اجتماعی مطلوب به جامعه بازخواهد گشت و جامعه مبتلا به تفرد به تجمع عادت خواهد کرد. ضمن اینکه ساختار رسانه ای مسجد موجب انتقال داده های حقیقی به بطن جامعه خواهد شد.احیای مسجد و تغییر کارکرد کانونی و میل به یک ساحت رسانه‌ای می‌تواند عالی‌ترین دستاورد اجرایی از ابلاغ معظم له باشد.


مسیر فرهنگ را چرا باید تغییر داد؟

اما در این ابلاغ یک بند اساسی و مهم را رسانه‌های مرجع باید در نظر گیرند که رهبر معظم انقلاب بدان اشارتی استراتژیک دارد؛ ممنوعیت نشر برنامه‌های مخل ارزش‌های خانواده. این ممنوعیت‌ها شامل نشر آثار رسانه‌ای در مدیوم‌های مختلف است. در شرایط کنونی رسانه‌های مرجع مثل تئاتر و سینما حریم خانواده را به چالش می کشند و در اخلال نرم فرهنگی گام‌های بزرگ برمی‌دارند و نهاد های اجرایی با اتکا به تبصره های «من درآوردی» تبلیغاتی و پروپاگاندای سیاسی، با تابلو جذب حداکثری و حفظ حریم خالقان آثار هنری، در مقابل این تخریب گسترده سکوت پیشه کرده‌اند و وضعیت انفعالی کنونی به حرکت‌های کلان دشمنان و رسانه‌ های مهاجم به شکل مطلوبی کمک خواهد کرد. باید نظارت اجرایی و موشکافانه، بدون اعمال فشار و تهدید، با یک راهبری کلان مسیر فرهنگ را از سویه کنونی به سویه درست تغییر داد.

تاثیر رسانه های مرجع چرا مخرب است؟


بخش اعظمی از خروجی رسانه‌های مرجع مثل سینما و تئاتر، موجب ایجاد فرصت برای حضور موثر اعضای خانواده در کنار یکدیگر و استفاده از فراغت جمعی را پدید می‌آورند و عطف به ابلاغیه اعلام شده باید به سخنان چند روز پیش آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد که ایشان اشاره داشتند نباید فیلم و تئاتری ساخته شود که زمینه تخریب ایمان جوانان انقلابی را فراهم آورد. این دو گزاره در ابلاغیه و عطف به سخن برگزیده ایشان، موجب می شود که لزوم بازنگری در روند خروجی رسانه‌های مرجع تحت ارزیابی دقیق‌تر نهادهای اجرایی قرار بگیرد.

گروه مرجع باید در رفتار متنی و فرامتنی بازنگری کنند؟
 
برای هجوم به حریم مقدس خانواده ترکیه تولید می کند،عربستان حمایت! 

اما در یکی از مهمترین بندهای این ابلاغیه، به اصلاح رفتار گروه‌های مرجع و برجسته سازی رفتارهای شایسته آنها و جلوگیری از شکل‌گیری گروه‌های مرجع ناسالم، اشاره شده است. کاملا مشخص است که منظور از این عبارات و اشارات چیست. گروه‌های مرجعی که تاثیر کلان بر شکل ظاهری و اندیشه‌ای توده‌ها دارند، هنرمندان هستند. طیف‌هایی که در متن تولیداتشان، سهوا یا عمدا، عزت خانواده را هدف قرار داده‌اند و با یک رفتارشناسی غلط در بطن جامعه به تاثیرات مخرب اجتماعی دامن می زنند.
 
در سینمایی که ظرف اکران کلانش در طول سال 50 فیلم است، دویست بزرگداشت و پانصد جشنواره بی هدف برگزار می‌شود و شو مصرف‌گرایانه تاریخ مصرف گذشته ظاهرا هنری (شبه سیاسی) خاصی دائما در حال اجراست و این مسئله لطمه کلانی به فرهنگ عامه می‌زند.
 
بانوان و مردان هنرپیشه به سمبل‌های تجرد یا ازدواج ها و طلاق‌های زود گذر بدل شده اند و با مدیریت غلط فرهنگی حاکم، قبح ازدواج و طلاق آسان با حضور سلبریتی‌وار در رسانه‌های مرجع به سادگی می‌شکند. در ابلاغیه منتشر شده توسط معظم له آمده است  پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و عوامل تزلزل نهاد خانواده بویژه موضوع طلاق و جبران آسیب‌های ناشی از آن با شناسایی مستمر عوامل طلاق و فروپاشی خانواده و فرهنگ‌سازی کراهت طلاق. در حالیکه چهره های معروف و مشهور سینما و تئاتر با متن و فرامتنی غلط به این نابسامانی موجود دامن می زنند و تراژدی طلاق را امری نه چندان نکوهیده نشان می‌دهند و در مواردی خاص پا را فراتر می‌گذارند و با داشتن برندهای رسانه مرجع به سادگی و بدون هیچ واهمه ای اقدام به ازدواج سفید می کنند و بدان می بالند.


باشد که م
سئولان اجرایی گوش هایشان را از شمع های ذوب شده خالی کنند و مدیران فرهنگی، لبیک هایشان به منویات رهبری جنبه تبلیغاتی نداشته باشد.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 4:49 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


معاون سابق وزیر خارجه درباره بی‌اعتماد به آمریکایی‌ها می‌گوید: فراموش نمی‌کنم روزی سعودالفیصل به من گفت که ما به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم.

  شرایط امروز خاورمیانه، شرایطی بسیار حساس و تعیین‌کننده به‌شمار می‌رود و نقش ایران به عنوان یک کشور تعیین‌کننده و پرنفوذ در اتفاقات منقطه، همواره مورد توجه ابرقدرت‌های جهان و همچنین کشورهای عربی قرار گرفته است.

دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی در امور بین‌الملل درباره شرایط کنونی ایران در منطقه، اتفاقات مختلف خاورمیانه و شرایط کشورهای عربی به صحبت پرداخت.

امیر عبداللهیان، متولد 1343 بوده و دارای دکترای روابط بین‌الملل از دانشگاه تهران، کارشناسی‌ارشد روابط بین‌الملل از همین دانشگاه و کارشناسی روابط دیپلماتیک از دانشکده وزارت امور خارجه است.

از سوابق شغلی حسین امیر عبداللهیان می‌توان به معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه،‌ مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه، سفیر ایران در بحرین و رئیس ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه و معاون سفارت ایران در بغداد اشاره کرد.  گفت‌وگویی با وی ترتیب دادیم که آن را در ادامه می‌خوانید: 

 در حال حاضر غربی‌ها با فضای دیپلماسی رسانه‌ای و هجمه‌های رسانه‌ای، تلاش می‌کنند در موضوعاتی مانند حضور مستشاری ایران در سوریه تبلیغات مختلفی داشته باشند و در واقع این حرکت‌ها را به سمت و سوی منفی بکشانند. در این رابطه توضیح می‌دهید؟

امیرعبداللهیان: راهبرد آمریکا در منطقه و در سوریه، دقیقاً نقطه مقابل راهبرد ماست و آن‌ها تلاش کردند مسیر حرکت مردم و بیداری اسلامی را منحرف کنند. دلیل آن‌ها این است که مردم منطقه از تونس، مصر، لیبی، یمن و غیره افرادی را انتخاب می‌کنند و در رأس کشور قرار می‌دهند که ویژگی بارز انتخاب‌شان و پیام‌شان، مقابله با رژیم صهیونیستی و تقویت جریان مقاومت است. حال آن‌که خطی که محور آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه دنبال می‌کنند، تضعیف و حذف محور مقاومت در منطقه است و در ادامه آن، خط تقویت بالاترین حد تثبیت و امنیت رژیم صهیونیستی در منطقه است.

عملکرد آمریکا در لیبی، تونس، مصر، یمن و سوریه شاخص‌های متعددی را دارد که این موضوع را تأیید می‌کند. با این حال، ما اسرائیل را رژیم نامشروع می‌بینیم و همه ناامنی‌های منطقه و بی‌ثباتی‌های آن را در کنار اقدامات تروریستی، زیر سر رژیم صهیونیستی می‌بینیم.

آیا ممکن است درباره شاخص‌ها و نمونه‌های عینی که این مسئله را اثبات می‌کند، توضیح بفرمایید؟

امیرعبداللهیان: البته. اجازه دهید که به موضوع سوریه اشاره کنیم؛ سئوال من این است در تمام سال‌هایی که منطقه با پدیده‌ای به نام تروریست مواجه شده، از القاعده در افغانستان و یمن بگیریم، تا داعش در سوریه و عراق کنونی، آیا تروریست‌ها در یکی از عملیات‌های تروریستی خود منافع اسرائیل را هدف قرار داده‌اند؟

القاعده در کجا منافع اسرائیل را هدف قرار داد و داعش در کجا آن را هدف قرار داد؟ دیگر گروه‌های تروریستی هم که در لیست سیاه سازمان ملل قرار دارند، در چه زمانی منافع اسرائیل را هدف قرار دادند؟

پاسخ به این سئوال آن است که آن‌ها نه‌تنها این منافع را هدف قرار ندادند، بلکه در سال‌های اخیر در سوریه، اسرائیلی‌ها در نزدیکی بلندی‌های جولان، بیمارستانی مجهز صحرایی تأسیس کرده‌اند تا از این طریق، تروریست‌های مجروح را از این طریق به اسرائیل منتقل کرده و آن‌ها را درمان می‌کرده‌اند و رهبران جبهه النصره هنگام زخمی شدن، در تل‌آویو درمان می‌شدند. 

رویکرد جمهوری اسلامی ایران دقیقاً مقابل رویکرد رژیم صهیونیستی و آمریکا در منطقه است. در حال حاضر، برای آمریکا در سوریه این موضوع مهم است که بتواند با کارت سوریه در انتخابات ریاست جمهوری بازی کند. اگر آمریکا بتواند در مسیر حل سیاسی که ما از 6 سال پیش درباره آن صحبت می‌کنیم و آن‌ها به جای آن، از تشدید ناامنی و اقدامات نظامی در سوریه حمایت کرده اند، گام بردارد، بدون شک نتیجه مناسبی کسب خواهد کرد.

 به‌نظر شما قصد آمریکا از اینکه این بار به حمایت از موضع ایران در قبال سوریه پرداخته، چه چیزی است؟

امیرعبداللهیان: اگر اکنون که آمریکا همه مسیرهای نظامی - امنیتی خود را با شکست و بن‌بست مواجه می‌بیند، بیاید و در مسیر حل سیاسی به دلیل ناکامی‌های خود موفق باشد، می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کند که من توانستم بدون حمله نظامی و از طریق سیاسی، بشار اسد را حذف کنم.

با توجه به این موضوع، آمریکا شعار حل سیاسی می‌دهد و اعتقاد ما نیز از ابتدا، حل موضوع از طریق سیاسی در سوریه بود. این اشتراک تاکتیکی که در این مقطع در سوریه ایجاد شده، با در نظر گرفتن آن راهبرد، تنها مقطعی گذرا بوده و هیچ تغییری در راهبرد آمریکا ایجاد نمی‌کند. با توجه به این موضوع، اینکه فکر کنیم آمریکایی‌ها در موضوع سوریه در کنار ما قرار می‌گیرند و منافع ما را در منطقه مراعات می‌کنند، تفکر نادرستی است.

 بحث استفاده روسیه از پایگاه نظامی ایران برای حمله به داعش و تحلیل‌های موجود را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

امیرعبداللهیان: من با روس‌ها گفت‌وگوهای بسیاری داشتم و شاید آخرین گفت‌وگوهای من با آقای باگدانف، نماینده پوتین در امور خاورمیانه و امور سوریه بر می‌گردد. آمریکایی‌ها در موضوع لیبی، سر روس‌ها را کلاه گذاشتند و قرار بود قطعنامه‌ای صادر شود که منطقه ممنوعه پروازی در لیبی مشخص شود اما این موضوع به یک عملیات نظامی علیه لیبی تبدیل شود و روس‌ها احساس کردند که یکی از پایگاه‌های خود را در شمال آفریقا از دست دادند.

در موضوع سوریه، پوتین شخصاً تصمیم گرفت اجازه ندهد که آخرین پایگاه عربی خود را از دست دهد؛ از سوی دیگر، هم در سطوح رایزنی‌های سیاسی، هم رایزنی‌های امنیتی و هم رایزنی‌های نظامی، جمهوری اسلامی ایران تلاش زیادی کرد که اهمیت پیگیری سیاست درست اتخاذ شده از سوی ایران در سوریه از سوی روس‌ها، درک شده و همراهی شود.

من شخصاً فکر می‌کنم که روس‌ها در قبال سوریه با درک ویژه‌ای که از تحولات پیدا کرده‌اند، با نگاه تأمین حداکثری امنیت ملی خودشان در کنار ما قرار گرفته‌اند، مواضع سیاسی ما مشترک است و در کنار مواضع سیاسی، قرار شد برای مبارزه با تروریست و کمک به مردم سوریه، مستشاران نظامی ما و نیروهای نظامی سوریه، کمک انجام دهند.

ممکن است در چارچوب این کمک، روزی نیاز باشد که سوخت به یک پرواز داده شود و روزی اقتضا کند که یک همکاری دفاعی دیگر در این رابطه داشته باشیم و طبیعی است که محور آن بحث مبارزه با تروریسم است. در واقع همکاری تهران و مسکو علاوه بر عرصه سیاسی، در عرصه دفاعی یک توافقی است که در سطوح عالی دو کشور صورت گرفته و هر دو کشور ایران و روسیه، به درخواست دولت قانونی سوریه، این اقدامات را انجام می‌دهند. در واقع اقدامات مستشاری ایران و اقدامات نظامی سوریه، مکمل اقدامات اصلی است که ارتش سوریه و نیروهای داوطلب سوری انجام می‌دهند.

بالاخره مسئله سوریه امروز، یک نقطه عطف مهمی به‌شمار می‌رود که شاه‌بیتش آن است که تروریست‌ها با حمایت خارجی می‌خواهند یک نظام سیاسی قانونی را سرنگون کنند؛ اگر آن‌ها در این زمینه موفق می‌شدند، پیامد آن، بحرانی فراتر از آنچه تاکنون ایجاد کرده، بود.

 برخی رسانه‌های غربی، حضور نیروهای مستشاری ایران در سوریه را با دخالت‌های کشورهای غربی مقایسه می‌کنند؛ در حالی‌که بدون شک جنس حضور ایران در این کشور با حضور این کشورها یکسان نیست. به نظرتان دلیل این موضوع چیست؟

امیرعبداللهیان: اکنون تعداد اندکی مستشار در سوریه حضور دارند. من فکر می‌کنم مهم‌‌ترین حساسیتی که رسانه‌های خارجی نسبت به این موضوع دارند، به‌دلیل تأثیرگذاری حضور نیروهای مستشاری نظامی ما در سوریه است که طرف‌های مقابل آن نتوانستند به نتیجه برسند. شاید اگر ما هزاران مستشار به کشور سوریه اعزام می‌کردیم ولی سرنگونی بشار اسد به نتیجه می‌رسید، هیچ حساسیتی نسبت به مستشاران ما از خود بروز نمی‌دادند.

تصویر عملی تأثیرگذاری یک مستشار ما در مشورت‌دادن برای مبارزه با تروریست‌ها، آن شد که نقشه‌های محور آمریکا و رژیم صهیونیستی و حتی مداخلات برخی کشورهای منطقه در سوریه به نتیجه نرسد و ما می‌بینیم که در سوریه بعد از 6 سال، هنوز آقای بشار اسد رئیس‌جمهور این کشور است و انتخابات پارلمانی آن در موعد مقرر برگزار شد و پارلمان جدید سوریه شکل گرفته و نه‌تنها مستشاران نظامی ایران در آن حضور پیدا کردند، بلکه به درخواست سوریه در موارد مورد نیاز، تعداد مستشاران خود را در عرصه مبارزه با تروریست، افزایش دادیم.

اقدامات و تصمیمات ایران با نگاه تأمین امنیت ملی خود، کمک به تحقق صلح در منطقه و کمک به مردم سوریه و خاتمه جنگ و خونریزی در این کشور بوده است، همچنین این پیام به دنیا رسید که جمهوری اسلامی ایران اجازه نداده و نخواهد داد که تروریست‌ها در منطقه یک نظام سیاسی قانونی را سرنگون کنند.

با این حال، جمهوری اسلامی ایران همیشه نگاهی دقیق دارد که ما در سوریه، نیز در کنار همه اقدامات خود، همکاری سازنده با کشورهایی که قصد دارند نقش مثبت در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی ایجاد کنند، داشته و به‌دنبال ایجاد یک فضای مناسب و زمینه‌ای بودیم که مردم سوریه خودشان انتخاب کنند و به انتخاب آن‌ها نیز احترام می‌گذاریم.

 موضوع ارتباط ایران و عربستان نیز در دیگر سوی منطقه، امروز به عنوان یکی از مسائل مهم غرب آسیا و حتی جهان مطرح است. با توجه به رابطه امروز بین دو کشور آیا اراده دولت بر این موضوع است که روابط بین ایران و عربستان به سمت عادی‌سازی پیش رود؟

امیرعبداللهیان: باید بگویم که عربستان یک کشور بزرگ و مهم در منطقه است و در سیاست خارجی نمی‌توانیم هیچ یک از کشورهای منطقه و به‌ویژه همسایگان را نادیده بگیریم؛ موضوع مهمی است که نباید هیچ یک از کشورهای منطقه را در سیاست خارجی نادیده بگیریم. رویکرد ما نیز نسبت به همسایگان، مبتنی بر احترام، همکاری متقابل و توسعه همکاری‌ها است.

به هر حال عربستان به‌دلیل منابع در اختیارش، وسعت جغرافیایی و تأثیرگذاری خود در بعد مثبت و منفی در منطقه، همواره یکی از اولویت‌های همکاری‌های تهران با یک کشور همسایه‌اش بوده است. حجت‌الاسلام روحانی نیز در ابتدای فعالیت خود در دولت یازدهم، تلاش کرد که سیگنال مثبتی به عربستان بدهد. اما سئوال این است چه عواملی سبب شد که ما در موضوع رابطه با ریاض نه‌تنها پیشرفت نداشتیم، بلکه با پسرفت مواجه شدیم و این به گونه‌ای بود که حتی سفارت آن‌ها در ایران تعطیل شد.

آیا به نظر می‌رسد که این حرکت نوعی بهانه‌جویی از سوی طرف سعودی بود؟

امیرعبداللهیان: به عنوان یک دیپلمات باید بگویم، موضوعی که به تعطیلی سفارت بر می‌گردد، با وجود همه تدابیر اندیشیده شده درباره ورود برخی عناصر خودسر به داخل سفارت، اتفاقاتی صورت گرفت که هیچ‌کس در نظام نه آن را تأیید می‌کند و نه در آن زمان، آن را تأیید کرد؛ حتی رهبر معظم انقلاب نسبت به این موضوع تحفظ جدی داشتند. اما درباره اینکه آیا رفتار عربستان در قبال این اتفاق، می‌توانست به گونه دیگری باشد یا نه، باید بگویم که بله، می‌توانست به‌گونه‌ای دیگر باشد.

من خودم بارها در مذاکرات به مقامات عربستانی، موضوعاتی از این دست را گفتم؛ من در یکی از آخرین مذاکرات خود با مقامات سعودی وقتی از آن‌ها پرسیدم چه عاملی سبب شد این حادثه اتفاق بیفتد که منجر به کشته شدن 9 هزار "حاجی" از جمله زائران ایرانی شود، آن‌ها اعلام کردند که کنترل برای چند لحظه از دست نیروهای پلیس ما خارج شد.

نباید فراموش کرد که در آن دوران، ما شدیداً از سوی افکار عمومی در حادثه منا تحت فشار بودیم و هنوز که هنوز است، خانواده این شهدا و افکار عمومی در همه خطوط سیاسی، نسبت به رفتارهای عربستان احساس خوبی ندارند و مردم سئوال می‌پرسند، چرا شما بعد از کشته شدن حاجی‌های ایران، رابطه را با عربستان قطع نکردید؟

بله. همین سئوال هم مطرح است که چرا در زمان حادثه منا، ایران ارتباط با عربستان را قطع نکرد، اما طرف مقابل، دقیقاً این حرکت را انجام داد؟

امیرعبداللهیان: باید بگویم که جمهوری اسلامی ایران با نگاه کلان به موضوع، ضمن پیگیری‌های حقوقی لازم در این مسئله، تصمیمی شتاب‌زده نگرفت که به خاطر سوءمدیریت این کشور در حادثه منا یا کشتار شیعیان در یمن، رابطه را قطع کند. اما عربستان سعودی رابطه را در حادثه سفارت خود با ایران قطع کرد و دلیل آن، این بود که عربستان اساساً در مقطع کنونی از تشنج و بحران‌آفرینی با ایران سود می‌برد و اختلاف درون خاندان حاکم در عربستان نیازمند مدیریت است.

تیم جدید حاکم در عربستان فکر می‌کردند اگر به یمن حمله کرده و ظرف 4 هفته در این کشور پیروز شوند، پیامی محکم به خاندان آل‌سعود مخالف خود و منطقه می‌دهند و از سوی دیگر آن‌ها از توافق هسته‌ای ما نگران بودند و تلاش داشتند به آمریکایی‌ها اعلام کنند "ما هستیم" و "ما می‌توانیم چنین کارهایی انجام دهیم". 

البته باید اذعان کرد که حمله عربستان به یمن کاملاً با هماهنگی آمریکایی‌ها انجام شد و آن ها حمایت لجستیکی و اطلاعاتی از این عملیات انجام دادند. با این حال، در یک مقطعی، آمریکایی‌ها به این مسئله رسیدند که با وجود تضمین سعودی‌ها برای موفقیت در یک بازه زمانی بسیار کوتاه، این جنگ نتیجه‌ای به دنبال نخواهد داشت.

سعودی‌ها در ابتدا به دنبال جنگ یمن رفتند تا با آن پیروزی، بر مشکلات داخلی خود سرپوش بگذارند اما بعد از طولانی شدن جنگ یمن، به دنبال تشدید ایران‌هراسی برآمدند. بالاخره آن زمان هنوز آثار کارشکنی‌ها و بدعهدی‌های آمریکا روشن نشده بود و فرض بر آن بود که برجام به امضا رسیده و در مسیر اجرا قرار گرفته است که این موضوع سعودی‌ها را نگران کرده بود.

آنها در مسیر مذاکره کارشکنی‌های بسیاری کرده بودند و بعد از اجرای برجام نیز نگران این موضوع بودند و با وجود تصمیمات گرفته شده از سوی آمریکایی‌ها که خیال آنها تا حدودی راحت شده بود، دست به این کار زدند.

پس با وجود همه تلاش‌هایی که عربستان برای تبدیل‌شدن به حیات خلوت آمریکا انجام می‌دهد، این کشور هنوز که هنوز است، به آمریکا اعتمادی ندارد؟

امیرعبداللهیان: بله. فراموش نمی‌کنم روزی سعودالفیصل به من گفت که "ما به آمریکایی‌ها اعتماد نداریم". بالاخره این کاری که آمریکایی‌ها با "بن علی" و "مبارک" کردند، ممکن است که هر لحظه در عربستان نیز صورت گیرد. در واقع آن‌ها با همه ارتباطات با این کشور و سرویس خوبی که به این کشور می‌دهند، نگران رابطه خود با آمریکا هستند و با توجه به این موضوع بود که آنها بحث ایران‌هراسی را مطرح کردند.

با توجه به همه اتفاقات، من حتی نسبت به حوادث رخ داده مقابل سفارت نیز نگاه دیگری دارم. همیشه در جلسات شورای عالی امنیت هم این موضوع را عنوان کرده‌ام که اینکه عناصر خارجی در این موضوع دست داشته باشند و یک هدایت خارجی درباره آن در کار بوده باشد، همچنان جزو یکی از مفروضات من است.

همین موضوع بهانه‌ای برای آن قرار گرفت که عربستان نه‌تنها رابطه دیپلماتیک خود را با ایران قطع کند، بلکه در آستانه اجرای برجام، تشنج قابل توجهی در منطقه ایجاد کند. سعودی‌ها در آن دوران با کیف پول به سراغ کشورهای مختلف منطقه رفتند و تلاش داشتند که آن‌ها رابطه خود را با ایران قطع کنند که البته این موضوع در نهایت به چند کشور معدود و اندک منتهی شد.

با همه این موضوعات، امیدوار هستیم که حاکمان جدید عربستان، از تصمیمات احساسی و متکبرانه فاصله گرفته و در مسیر حکمت و تدبیر قرار گرفته و رفتار خود را اصلاح کنند تا با رفتاری سازنده در منطقه نقش‌آفرینی کنند.

در زمینه رابطه تهران و ریاض، باید بگویم که کشور ما راه را نبسته و با وجود همه مشکلاتی که وجود دارد و با وجود سوءتدبیر موجود در طرف عربستانی برای تنظیم مناسبات با ایران، کشور ما از موضع سعه صدر، اقتدار و حکمت، راه را برای بازگشت رابطه باز گذاشته است. البته این موضوعی است که سعودی‌ها باید درباره آن تصمیم بگیرند و قبل از هر چیز، آنها باید عاقلانه بیاندیشند و بر مبنای آن عمل کنند.

برخی عنوان می‌کنند که در زمینه ارتباط ایران و عربستان، ممکن است که پای یک کشور سوم باز شود و این کشور برای برقراری دوباره این رابطه قدم به میدان بگذارد. نظر شما در این رابطه چیست؟

امیرعبداللهیان: از ابتدای قطع رابطه، خیلی از کشورهای همسایه ما و بسیاری از کشورهای اسلامی، رفتار عربستان را یک رفتار نادرست دانستند. اگر از من بپرسید، صرف نظر از چرایی آنچه پیرامون سفارت عربستان در تهران صورت گرفت، این کشور می‌توانست سطح رابطه خود را با ایران از سفیر به کاردار تنزل دهد اما چون این کشور به دنبال تشنج‌آفرینی در ایران بود و با این برگه می‌خواست مشکلات داخلی خود را حل کرده و شکست خود را در یمن و دیگر موضوعات پوشش دهد و بنابراین با این برگه اینگونه بازی کرد.

درباره تغییرات اخیر صورت گرفته در وزارت خارجه و تغییر معاون عربی – آفریقایی این وزارتخانه هم صحبت کنید. روزنامه‌هایی نظیر المستقبل، العربیه، الشرق الاوسط از تغییر شما استقبال کرده بودند. دلیل آن چه بود؟

امیرعبداللهیان: درباره این موضوع تنها می‌گویم که حتماً خیریتی در این بوده و اجازه دهید وارد جزئیات آن نشویم. به‌هر حال مهم این است که دستگاه سیاست خارجی ما در نظام و شورای عالی امنیت ملی، مسائل حساس مربوط به سیاست خارجی و مسائل مربوط به منطقه، جمع‌بندی شده و نظرات کارشناسی در نهایت به تأیید مقام معظم رهبری می‌رسد و ابلاغ می‌شود و وقتی این ابلاغ به دستگاه‌ها می‌شود، همه دستگاه‌ها ملزم به اجرای آن هستند و ما در وزارت خارجه صرف نظر از افراد، باید مصوبات و چارچوب‌های نظام دنبال کنیم. 

 تنظیم یک "برجام" دیگر درباره سوریه نیز امروز به‌عنوان یکی از موضوعاتی مطرح است که در رسانه‌ها به آن پرداخته می‌شود. آیا با توجه به شرایط کنونی می‌توان انتظار داشت در مورد سوریه هم برجام دیگری در راه باشد؟

امیرعبداللهیان: آمریکایی‌ها و برخی از کشورها، علاقمند بودند که بعد از توافق هسته‌ای، در مسائل منطقه‌ای توافقاتی صورت گیرد. آن‌ها بارها این پیام را به‌طور غیرمستقیم و با واسطه، منعکس کردند که ما آمادگی داریم و فکر می‌کنیم که ما و شما می‌توانیم در مسائل منطقه گفت‌وگو کرده و آن‌ها را حل کنیم.

پیشنهاد آن‌ها این بود که پس از این موضوع، هر یک از دو طرف با متحدان خود بنشینند و کار را دنبال کنند. اما مقام معظم رهبری هیچ‌گاه به دستگاه وزارت خارجه اجازه نداند که در موضوعات منطقه‌ای با آمریکا وارد مسائل دوجانبه شوند.

ثانیاً رویکرد ما در حوزه سیاست خارجه همواره این بوده که مسائل منطقه باید توسط اهل منطقه مورد گفت‌وگو و بحث قرار گیرد. از سوی دیگر حتی اگر احتمال ضعیفی برای ورود به این مسئله وجود داشت، بدعهدی‌ها، کارشکنی‌ها و رفتار نادرست آمریکایی‌ها در حوزه اجرای برجام، آن زمینه را نیز کاملاً منتفی کرد.

منبع: تسنیم


  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 4:47 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی «ورود و دخالت اقوام هاشمی رفسنجانی رئیس‌جمهور وقت در تمام شئون سیاسی و اقتصادی واقعاً درست نبود، این‌که این‌ها بیایند در اکثر مراکز حساس اقتصادی مسلط شوند، این چه دلیل موجهی دارد؟ مثلاً در وزارت نفت آنجایی که باید معاملات مهم انجام شود حتماً باید از نزدیکان ایشان باشد؟»[1] این سخنان علی مطهری در اوج دوران اصلاحات علیه پدیده «آقازادگی» خاندان هاشمی رفسنجانی است؛ هرچند این روزها گوینده، سخنان پیشین خود را فراموش کرده است.
بار دیگر تکرار پدیده «آقازادگی» با انتشار فیش‌های حقوقی نجومی دولتمردان در صدر اخبار کشور قرارگرفته است که به دستور مقام معظم رهبری باید مسئولین «مسئله? عزل کردن و برکنار کردن و برگرداندن آنچه از بیت‌المال به‌صورت نامشروع خارج‌شده است، این را در دستور قرار بدهند»[2] 

«مهدی هاشمی رفسنجانی» و «فاطمه حسینی» فصل مشترک یک پدیده شوم در ساختار کشور هستند؛ آنان دو سر یک طیف هستند، یکی در اوج و دیگری رهروی جوان راه میانبر «آقازادگی». آنان نشان «آقازادگی» را بر همه قانون‌ها برتر می‌پندارند.

سوگ اصلاحات برای مهدی هاشمی رفسنجانی

مهم‌ترین پرونده مبارزه با فساد از طریق «آقازاده» بانام مهدی هاشمی گره‌خورده است؛ پرونده? که با فشار بسیار از سوی لابی‌های قدرت سیاسی و رسانه? به قوه قضاییه در جریان بود به‌نحوی‌که سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا وجود فشار در قوه قضائیه باعث تأخیر در رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی شده است؟ گفت: «صاحبان قدرت و ثروت همیشه تلاش می‌کنند فشار بیاورند، اما مهم این است که آیا قوه قضائیه تسلیم این فشار می‌شود یا خیر    .     صاحبان قدرت یا از طریق رسانه‌ها فضاسازی می‌کنند یا اینکه چند وکیل می‌گیرند و اشکالات زیادی وارد می‌کنند و به دلایل مختلف پرونده را عقب می‌اندازند. البته این امر به‌ظاهر قانونی است، منتهی برای هرکسی میسر نیست که یک یا چند وکیل بگیرد و پول هنگفتی به آن‌ها بدهد    .     من به‌هیچ‌وجه رد نمی‌کنم فشار وجود داشته اما قوه قضائیه [فشارها را] قبول نمی‌کند.»[3] 

سرانجام همه تلاش‌های لابی‌های فشار به قوه قضاییه ناکام ماند و مهدی هاشمی «بر اساس ماده 5 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاه‌برداری، نامبرده متهم به اخذ رشوه و اختلاس 600 میلیونی تومانی بود که بر اساس این ماده‌قانونی، وی به 10 سال حبس، رد مال 600 میلیون تومانی و 1.2 میلیارد تومان جزای نقدی و همچنین انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم شد   .

بر اساس ماده 3 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاه‌برداری، این فرد متهم به ارتشاء به مبلغ 5 میلیون و 200 هزار دلار بود که بر اساس همین ماده‌قانونی به 10 سال حبس، رد مال به مبلغ 5.2 میلیون دلار و جزای نقدی معادل همان مقدار (5.2 میلیون دلار) و انفصال دائم از خدمات دولتی به همراه 50 ضربه شلاق محکوم شد. بر اساس ماده 610 قانون مجازات اسلامی، نامبرده به 5 سال حبس محکوم شد.»[4]

اما جریان اصلاحات در برابر محکومیت مهدی هاشمی رویکرد متفاوت با افکار عمومی داشت. «عصبانیت» و «پرخاش» واکنش روزنامه خانوادگی هاشمی رفسنجانی به حضور مهدی هاشمی در زندان اوین بود. آنان معتقدند مهدی هاشمی اهل «کینه‌توزی» نیست و به‌رسم منش پدر «تهمت‌ها» را به خدا واگذار می‌کند. حال آنچه را که «تهمت» می‌خوانند چه نسبتی با «محکومیت» از سوی دادگاه دارد را باید در عدم پذیرش حکم دادگاه از سوی خانواده هاشمی رفسنجانی کنکاش کرد.

در همین رابطه روزنامه‌های اصلاح‌طلب، آرمان هاشمی، ابتکار، شرق و آفتاب یزد روز دوشنبه 19 مردادماه 94 با انتخاب تیترها و تصاویر احساسی و حماسی از ماجرای زندان رفتن مهدی هاشمی (به جرم اختلاس، ارتشاء و مسائل ضد امنیتی) سعی کردند آن را به‌گونه‌ای روایت کنند که گویی یک قهرمان ملی به زندان افتاده است نه یک مجرم اقتصادی- امنیتی!

کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی
 
کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی

کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی
کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی

به نام پدر؛ در لیست اصلاحات

انتخابات فصل برتری‌جویی آقازاده‌ها بر شایسته‌سالاران است؛ فاطمه حسینی نامی که از هفته اول اسفند 1394 در رسانه‌ها به میان آمد؛ آن هنگامی‌که لیست امید او را به خاطر «پدرش» در لیست انتخاباتی قرارداد.

کارنامه اصلاح‌طلبان در حمایت از مهدی هاشمی تا سکوت در قبال فاطمه حسینی

فاطمه حسینی در پوسترهای انتخاباتی از «مبارزه با فساد» و «افزایش شفافیت اقتصادی» سخن به میان آورد و سرانجام مردم تهران به این شعارها اعتماد کردند و فاطمه حسینی رهسپار «خانه ملت» شد. اولین گفتار وی در خانه «ملت» دفاع از «خانواده» خود خارج از موضوع بود که با قطع سخنان وی از سوی علی مطهری باوجود تذکرهای متعدد همراه شد.

پایان آقازادگی در جریان اصلاحات

جریان اصلاحات بستر فعالیت آقازادگی در فضای سیاسی کشور است؛ فروپاشی پدیده آقازادگی را زمانی شاهد هستیم که جریان اصلاحات از حمایت لابی‌های قدرت و ثروت که در ساختار سیاسی این نهاد رشد کرده است؛ دست بکشد و همچنین نسبت به رفتار گذشته خود که خسارت فراوانی را برای نظام و ملت ایجاد کرده است؛ ابزار پشیمانی کند و با نهادهای نظارتی برای رسیدگی به پرونده‌های «آقازاده» همکاری نماید.



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 4:35 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


بولتن «دیده‌بان محیط عملیاتی» (OE Watch) متعلق به دفتر مطالعات خارجی نظامی ارتش آمریکا در جدیدترین شماره خود در بخش رصد ایران به سه موضوع پیوستن ایران به باشگاه پهپادهای مسلح با هدایت ماهواره‌ای، تولید قایق‌های تندرو توسط ایران و ورود نیروهای ویژه ارتش ایران به سوریه پرداخت.


پیوستن ایران به باشگاه پهپادهای مسلح با هدایت ماهواره‌ای
نشریه ارتش آمریکا با پرداختن به خبر عضویت ایران در باشگاه پهپادهای مسلح نوشت: «بحث هدایت ماهواره‌ای یکی از مسائل مهم در زمینه نظامی به شمار می‌آید. با استفاده از سامانه‌های هدایت ماهواره‌ی نه فقط فرماندهان می‌توانند نظارت بسیار بهتری بر اموری مثل مناطق حضور نیروهای خودی داشته باشند، بلکه امکان ارتباط بهتر و امن‌تر با آنها در کنار بحث هدایت بهتر وسایل رزمی مثل جنگنده‌ها، پهپادها و حتی حجم زیادی از بمب‌ها و موشک‌ها با دقت بسیار بالاتر فراهم می‌شود. در حال حاضر به صورت عملیاتی آمریکا، چین، ترکیه، پاکستان، ایران و رژیم صهیونیستی تنها دارندگان دانش تولید پهپادهای مسلح به صورت عملیاتی به شمار می‌آیند. اما با نگاهی به بحث هدایت ماهواره‌ای، دو کشور پاکستان و ترکیه نیز از این لیست خارج می‌شوند. سردار «حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه در آخرین روزهای سال 94، علت ایجاد تغییر در دماغه پهپاد دوربُرد «شاهد 129» را افزودن قابلیت امکان ارتباط ماهواره‌ای در این پهپاد عنوان کرد و افزود که این پهپاد عملیاتی بوده و هم اکنون در اختیار سپاه است».

نگرانی آمریکا از پهپاد‌های مسلح با هدایت ماهواره‌ای ایران +سند
«دیده‌بان محیط عملیاتی» با انعکاس خبر پهپادهای مسلح با هدایت ماهواره‌ای از پایگاه خبری-تحلیلی «مشرق»، نسبت به توانایی‌های ایران در این زمینه‌ ابراز نگرانی کرد

این بولتن در تفسیر این خبر آورده است: « پیشرفت پهپادهای ایرانی بسیار قابل توجه است. ایرانی‌ها نه تنها پهپادهای قدیمی را بروزرسانی می‌کنند که در حال تولید پهپادهای جدیدی هستند. نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اخیرا اعلام کرده است که ایران تصمیم دارد که پهپادهای جدید خود را مجهز به "جی‌پی‌اس" ماهواره‌ای نماید که این امر ایران را در ردیف چین، آمریکا، و اسراییل جلوتر از ترکیه و پاکستان قرار می‌دهد. اگر این ادعا درست باشد، حقیقتا باید گفت که ایران قدم در راه پیشرفت چشمگیر تولید پهپاد گذاشته است. این امر می‌تواند منجر به این شود که ایران در گفتگو با غربی‌ها از موضع قدرت سخن بگوید: وقتی که غرب مدام تاکید بر این کند که برنامه فضایی ایران در خدمت برنامه موشکی آن است، ایرانی‌ها می‌توانند با تکیه بر این پیشرفت بگویند که چنین نیست و هدف آنها پیشرفت‌های فضایی و جدای از اهداف خصمانه است. اگر در حال حاضر پهپادهای ایرانی در حال مجهز شدن به "جی‌پی‌اس" باشد، به زودی شاهد پیشرفت توانایی‌های ایران در زمینه‌های دیگر خواهیم بود. اگر ایران موفق به توسعه شبکه "جی‌پی‌اس" خود شود، نه تنها قدرت نظامی اسراییل را به فرسایش می‌برد که از حیث توانایی عملیاتی در عراق، سوریه، و یمن بسیار قدرتمند می‌شود و می‌تواند تکنولوژی خود را در اختیار سازمانی چون حزب‌الله لبنان قرار دهد».


ایران قایق‌های تندرو تولید می‌کند
بولتن «دیده‌بان محیط عملیاتی» در این شماره با اشاره به خبر تولید قایق‌های تندرو توسط ایران نوشت: «سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، آمریکایی‌ها را منبع بی‌ثباتی غرب آسیا (خاورمیانه) خواند و شرط حصول آرامش در منطقه را روبرویی با آمریکا دانست. پس هر کس کوچکترین اقدامی در این رابطه نماید، پا در مسیر درست گذاشته است. فدوی، به تولید خیل عظیم قایق‌های تندرو طی چند سال اخیر اشاره کرد و خبر از افزایش تولید این قایق‌ها داد. به ادعای وی، این قایق‌ها قادرند که تا 80 گره پیشروی داشته باشند».

نگرانی آمریکا از پهپاد‌های مسلح با هدایت ماهواره‌ای ایران +سند
بولتن ارتش آمریکا: مجهز شدن نیروی دریایی ایران به قایق‌های تندرو می‌تواند برای محیط عملیاتی آمریکا پیچیدگی‌ها و تهدیداتی را به دنبال داشته باشد

این بولتن در تفسیر این خبر آورده است: نیروی دریایی ایران از سال 1988 (1367) بر جنگ نامتقارن متمرکز شد. این نهاد، با آگاهی از اینکه توان رویارویی با نیروی دریایی آمریکا و دیگر کشورها را ندارد، شروع به ایجاد مزاحمت برای ناوهای دیگر کشورها جهت عقب‌راندن آنها از خلیج فارس و شمال اقیانوس هند کرد. نقاطی که ایران در آنها به دنبال سیطره است.

قایق‌های سرعتی، جزء اصلی استراتژی دریایی ایران هستند. طبق ادعای مقامات دفاعی ایران، این کشور سرعت قایق‌های سرعتی خود را به 80 گره در ساعت (149 کیلومتر در ساعت) رسانده است. سرعتی که دو برابر سرعت ناوهای هواپیمابر «کلاس نیمیتز» در خلیج فارس است. علی فدوی افزوده است که سپاه پاسداران در نظر دارد تا توپ و موشک‌های ضدکشتی را بر قایق‌های تندروی خود تعبیه کند و هم‌اکنون آزمایشگاه‌های پژوهشی نیروی دریایی سپاه در حال کار بر روی افزایش سرعت‌ قایق‌های تندرو تا 120 گره دریایی است.

خلیج فارس به علت محدویت‌ها و میزان ترددی که دارد، منطقه‌ای بسیار محدود و مشکل برای عملیات است. بنابراین، مجهز شدن نیروی دریایی ایران به قایق‌های تندرو می‌تواند برای کشورهای حاشیه خلیج فارس، کشتی‌های تجاری، کارکنان نفتی بین‌المللی و محیط عملیاتی آمریکا پیچیدگی‌ها و تهدیداتی را به دنبال داشته باشد. 


نیروهای ویژه ارتش ایران در سوریه
نشریه ارتش آمریکا در ابتدای این بخش دو مقاله را از دو منبع متفاوت می‌آورد. اولی که توسط یک افسر سوری ضدایرانی نوشته شده و ایران را در حال تلافی در پی شکست‌های متعدد خود در سوریه می‌داند و در دومین خبر نیز که از قول یک منبع نظامی ایرانی آورده: «ورود نیروهای ویژه ارتش ایران به سوریه برای مقابله باتهدیدات تروریستی علیه ایران صورت گرفته که اقدامی بسیار بخردانه است».

نگرانی آمریکا از پهپاد‌های مسلح با هدایت ماهواره‌ای ایران +سند
 بولتن ارتش آمریکا: استفاده از نیروهای ویژه ارتش ایران در سوریه، پاسخ محکمی به تغییرات چشم‌انداز استراتژیک سوریه است

این بولتن در تفسیر این دو مقاله آورده است:
نیروی قدس سپاه پاسداران ایران، سردمدار حضور در سوریه است. این نیرو، به لطف اعزام گروه‌های شبه‌نطامی کمک شایانی به ارتش سوریه جهت پر کردن شکاف خود کرد. ایران بلافاصله پس از عقب‌نشینی خودخواسته روسیه از روسیه، حضور مستمر خود را ادامه داد و در اوایل ماه آوریل بود که یکی از مقامات دفاعی ایران اعلام کرد که واحدهای نیروهای ویژه ارتش دست به عملیات در سوریه زده‌اند.

حضور ارتش ایران در سوریه را از دو دیدگاه می‌توان تفسیر نمود: در مقاله اول که توسط یکی از افسران فراری از ارتش سوریه نوشته شده به این اشاره شده که ایران به تلافی پا پس کشیدن روسیه از سوریه و عدم موفقیت سپاه قدس در عملیات‌های گذشته، قصد تقویت حضور خود را دارد. از سوی دیگر، ایران خواست تا به روسیه این پیام را بدهد که به رغم کنار کشیدن روس‌ها، از پشتوانه ارتش خود در سوریه برخوردار است و در مقابل هر گونه حرکت سیاسی، خلاف عکس‌العمل نشان خواهد داد.

مقاله دوم که توسط یک منبع بلندپایه نظامی ایران نوشته شده به این اشاره دارد که استفاده از ارتش، پاسخ محکمی به تغییرات چشم‌انداز استراتژیک سوریه است. وزارت اطلاعات ایران خبر از وقوع حملات تروریستی نامتعارف در کنار مرزهای ایران داده است. اعزام نیروهای ارتش نیز نشان‌دهنده این است که چگونه این تهدیدات می‌توانند در میدان نبرد خود را نشان دهند. این منبع می‌افزاید که در کنار کسب تجربه ارزشمند، نیروهای ویژه ارتش در نبردهای خیابانی به کمک همتایانشان در ارتش سوریه می‌آیند و این در حالی است که ایران نقش صلح‌ساز خود در سوریه را فراموش نمی‌کند.

رصد فعالیت‌های جمهوری اسلامی از داخل رسانه‌های ایرانی یکی از ماموریت‌های ارتش آمریکا است. «دفتر مطالعات خارجی نظامی» متعلق به ستاد فرماندهی اصول و آموزش ارتش آمریکا به مدت بیش از 25 سال است که پژوهش‌های منابع آشکار مربوط به دیدگاه‌های برون مرزی عرصه دفاع و امنیت را انجام می‌دهد. این دفتر، بر روی موضوعاتی که پتانسیل پژوهش را دارا هستند و یا به آنها پرداخته نشده است، تمرکز دارد. 



  



نوشته شده در تاریخ 95/6/15 ساعت 4:33 ع توسط سیدمهدی ملک الهدی


khabarnegar
سفر بی سر و صدای بازیگر فیلم‌های مستهجن به ایران (اگر صحت داشته باشد)، علاوه بر مسموم کردن فضای عمومی و رسانه‌ای کشور، نشان از ضعف ساختاری وزارت امور خارجه و اطلاعات جهت نظارت بر مبادی ورودی رسمی کشور دارد.
 آخر هفته گذشته، صفحه اینستاگرام منتسب به یک بازیگر فیلم‌های مستهجن غربی خبر از سفر به ایران جهت جراحی بینی خود داد که این خبر به سرعت در میان کاربران ایرانی منتشر گردید که حواشی خاصی را نیز در پی داشت. در کنار پست این خبر، عکس وی با روسری در داخل یک ماشین نیز آمده است تا حضور این بازیگر فیلم‌های مستهجن در ایران را تایید کرده باشد.

سفر یک بازیگر فیلم‌های مستهجن به ایران با این همه واکنش مختلف ایرانیان، خبر ساده‌ای نیست که مسئولان وزارت خارجه ایران درباره آن سکوت کنند؛ بازیگر فیلم‌های مستهجن یا به ایران سفر کرده است و یا اینکه صحت این خبر تایید نمی‌شود که در هر دو حالت، سکوت درباره این ماجرا جایز نیست.

اگر این سفر انجام نشده است که هرچه زودتر وزارت امورخارجه، ورود این بازیگر فیلم‌های مستهجن به ایران را تکذیب کند تا بیشتر از این با آبروی ایران بازی نگردد و فضای به سخره گرفتن قوانین و سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی در رابطه با منع ورود افرادی که فضای سیاسی، امنیتی و فرهنگی ایران را تهدید می‌کنند، از بین برود.
 
آیا بازیگر فیلم‌های مستهجن غربی به ایران آمده است؟
سفر یک بازیگر فیلم‌های مستهجن به ایران با این همه واکنش مختلف ایرانیان، خبر ساده‌ای نیست که مسئولان وزارت خارجه ایران درباره صحت یا عدم صحت این سفر سکوت کنند. باید مشخص شود که چرا وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی فیلتر درستی برای ورود افراد خارجی به ایران ندارند
 
 اگر هم که این سفر انجام شده است، باید مشخص شود که چرا وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی فیلتر درستی برای ورود افراد خارجی به ایران ندارند تا برای دفعه دوم (بعد از ورود "اورلی آزرلایی" خبرنگار اسرائیلی به ایران)، به دلیل غفلت‌شان مورد سرزنش قرار بگیرند؟
"اورلی آزرلایی" خبرنگار روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آخرونوت" سال گذشته با گذرنامه آمریکایی و با یک گروه توریستی به ایران آمد و در دو هفته اقامت در ایران، گزارش‌هایی نیز برای روزنامه اسرائیلی تهیه کرده بود.
شاید آمدن و رفتن بی سر و صدای یک بازیگر فیلم‌های مستهجن با ادعای قصد عمل جراحی به ایران در وهله اول موضوع معمولی به‌نظر برسد، اما این سفر به غیر از تبعات فرهنگی که مصداق نفوذ محسوب می‌شود و توانست فضای عمومی و رسانه‌ای کشور را به رنگ و بوی مستهجن خود در بیاورد، نشان از ضعف ساختاری وزارت امور خارجه و وزارت اطلاعات جهت نظارت بر مدخل‌های ورودی رسمی کشور دارد.
 
"اورلی آزرلایی" خبرنگار روزنامه اسرائیلی "یدیعوت آخرونوت" سال گذشته با گذرنامه آمریکایی و با یک گروه توریستی به ایران آمد و در دو هفته اقامت در ایران، گزارش‌هایی نیز برای روزنامه اسرائیلی تهیه کرد
 
این اتفاق‌ها نشان می‌دهد که ساز و کار بررسی هویت واقعی افراد خارجی که خواستار ورود به ایران هستند، از ضعف بزرگی رنج می‌برد که یک بار خبرنگار اسرائیلی و بار دیگر یک بازیگر فیلم‌های مستهجن از آن فیلتر توانسته‌اند خارج شوند؛ اگر این ضعف ترمیم نشود، ممکن است افراد خارجی دیگری که قرار است تا در پروژه نفوذ در جمهوری اسلامی نقش‌آفرینی کنند و یا قرار است به ساختار فرهنگی، سیاسی و حتی نظامی و امنیتی آسیب بزنند، به راحتی وارد ایران شوند و به منافع ملی ایران ضربه‌های خسارت‌باری را وارد کنند.

اکنون که ایران با تهدیدهایی مانند جنگ‌های نیابتی منطقه‌ای، تهدیدات امنیتی توسط گروه‌های تروریستی خارجی و همچنین شکنندگی فضای امنیت اقتصادی مواجه است، واجب است که امنیت روانی مردم ایران که هزینه زیادی برای آن داده شده، با انتشار اخباری نظیر ورود افراد مسئله‌دار به ایران به خطر نیفتد و سیستم فیلتر ورود افراد خارجی به ایران، هرچه زودتر برای عدم تکرار دوباره این دست از اتفاق‌ها بازنگری اساسی گردد.


  




  پیام رسان 
+ هر کسی نام کسی گفت سرش بالا رفت ما که از لطف تو داریم سری در سر ها ازدحام است سر کوی شما اذن بده لااقل ما بنشینیم همین آخرها

+ سلیمانا از این خرمن فقط یک خوشه میخواهم ز گوشه گوشه دنیا فقط شش گوشه میخواهم برگ زردی با سماجت شاخه را چسبیده بود دستهای خویش و دامان توام آمد به یادم یا حسین

+ سلام دوستان عزیز

+ سال پر خیر وبرکتی داشته باشین دوستان پارسی بلاگ

+ سال نو به همه دوستلن عزیز مبارک

+ سال نو بغیر از تعویض لباس و کفش وغیره سالی برای تعویض رفتار ها وکردارهایمان باشد برایملن ابدی ومبارکتر خواهد بود

+ سال1397 برای همه دوستان عزیز مبارک باشد

+ پیشاپیش سال پر خیر وبرکتی را در پناه مهدی صاحب الزمان برایتان ارزومندم انشالله سال ظهور حضرت بقیه باشد

+ الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَعَجِّل فَرَجَهُم

+ روز میلاد بانوی بزرگ اسلام، پرستار تمام نیکی ها پرستار تن رنجور ولایت، پرستار ارزش های مقدس عاشورا، زینب کبری(س) بر همه پرستاران و پیروانش مبارک باد.




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ