بازدید امروز : 17
بازدید دیروز : 46
کل بازدید : 371341
کل یادداشتها ها : 1747
دیوان پادشاهی عربستان در بیانیه ای از فوت یک شاهزاده سعودی خبر داد.
بر اساس این گزارش، در این بیانیه آمده است: شاهزاده «بدر بن سلمان بن سعود بن عبدالعزیز آل سعود» مُرد.
دیوان پادشاهی عربستان از فوت شاهزاده «بدر بن سلمان بن سعود بن عبدالعزیز آل سعود» و مادر شاهزاده «نوف بنت مساعد بن سعود بن عبدالعزیز آل سعود» خبر داد.
گفتنی است، شاهزاده «بدر بن سلمان بن سعود بن عبدالعزیز آل سعود» فرزند بیست و پنجم «ملک سعود بن عبدالعزیز» محسوب می شود.
طبق اعلام دیوان پادشاهی عربستان، مراسم تشییع جنازه این دو نفر امروز یکشنبه در شهر ریاض برگزار خواهد شد.
با نزدیک شدن به آخرین روزهای دولت یازدهم، ارزیابیها و بررسیها از عملکرد دولت روحانی با صدای بلندتری به گوش میرسد. از یک سو، منتقدین دولت و دلسوزان انقلاب اصول خود را همچنان حفظ کردهاند و تغییری در مواضعشان مشاهده نمیشود اما در نقطه مقابل، اردوگاه حامیان دولت یازدهم، از اعتدالگراها رفته، تا کارگزارانیها و دیگر اصلاحطلبان، تزلزل و بیثباتی آرا را به خود میبیند و البته در موضعگیری حامیان دولت تدبیر و امید با نزدیکی به انتخابات سال 96 پررنگتر، تند و تیزتر و پرتناوبتر شده است؛ کما این که در نخستین روز این هفته، در یک روز حداقل سه حامی پر و پا قرص دولت لب به اعتراض گشودند و ناخرسندی خود از عملکرد نامطلوب دولتمردان را به صورت جدی مطرح کردند.
صادق زیباکلام، فعال سیاسی اصلاحطلب و یکی از جدیترین موافقان رویکرد سیاست خارجی دولت، در گفتگو با روزنامه آرمان با اعتراف به این که روحانی نتوانسته وعدههای خود را محقق کند و محبوبیت خود را از دست داده، لبه تیز انتقاد خود را متوجه مسائل اقتصادی میکند. روزنامه آرمان هرچند تلاش می کند در میان تیترها و میانتیتر هایش انتقادات این فعال اصلاح طلب را مخفی کند، اما خوب نمیتواند کلام زیباکلام را سانسور کند. صادق زیباکلام در این گفتگو میگوید:
«بخشی از این کاهش محبوبیت مربوط به حوزه اقتصاد است. درست است که آقای روحانی همیشه آمار موفقیتآمیزی در خصوص اقتصاد میدهد و من هم هیچ تردیدی ندارم که در زمینه تورم و رشد ناخالص ملی، دولت ایشان موفقیتهایی داشته است و این موفقیتها قابل انکار نیستند، ولی هنوز مشکلات جدی اقتصادی وجود دارد. متأسفانه امروز ما حدود 6 الی 7میلیون بیکار در جامعه داریم و رکود کمر اقتصاد ایران را شکسته است. این موارد، واقعیاتی است که نمیشود کتمان کرد. متأسفانه باید اذعان داشت درب هر خانهای را که بزنید حداقل یک یا دو جوان بیکار با تحصیلات لیسانس در آن حضور دارد و هنوز آقای روحانی نتوانسته است مشکل بیکاری و رکود را در کشور و مشکل سرمایهگذاری خارجی را حل کند.»
در صفحه دیگر همین شماره روزنامه آرمان، گفتگوی محمد عطریانفر به چشم میخورد که البته نظراتش نسبت به زیباکلام خوشبینانهتر و لطیفتر است. اما او هم نمی تواند از ضعف های دولت روحانی عبور کند. این عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی معتقد است رئیسجمهور در طول این سه و نیم سال، هم ریزش آرا داشته و هم رویش رأی و میگوید آرای روحانی در سال 96 تفاوت چندانی با آرای شکننده سال 92 ندارد:
«رأی خاکستری دارای عقلانیت فردی بالایی است و معمولاً تحت تأثیر عواطف، آرزوها و آرمانهای احزاب موافق و مخالف قرار نمیگیرد. با این وجود آرای آقای روحانی در انتخابات ریاستجمهوری 96 هم ریزش دارد و هم رویش. در طول سه سال و چند ماه گذشته آقای روحانی به تنهایی موفق شده رابطه مناسبی با مردم برقرار کند. مردم به خوبی متوجهند برخی از بنبستهای پیش روی آقای روحانی یا به دلیل ضعف همکاران ایشان در دولت است یا اینکه شرایط عمومی کشور به شکلی بوده که اینگونه مشکلات با وجود اراده رئیسجمهور برای رفع آن، بروز کرده است. به نظر من میزان آرای آقای روحانی در انتخابات 96 با سال 92 تفاوت زیادی پیدا نخواهد کرد و چهبسا ممکن است نسبت به گذشته افزایش هم پیدا کند.»
در همین روز جهانبخش خانجانی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، یکی دیگر از حامیان دولت یازدهم بود که این بار در قامت منتقد ظاهر شده بود. خانجانی در گفتگو با تسنیم عملکرد روحانی در طول ریاست جمهوریاش را به چالش کشید و برای توصیف این وضعیت، تعبیر «عملکرد روحانی، مهمترین رقیب روحانی» را بکار برد. او اظهار داشت:
«برآیند من از وضعیت جریان اصلاحات خوب است اما معتقدم روحانی یک رقیب بزرگ دارد و آن عملکرد خود دولت است. فراموش نکنیم مردم ما حزبی تمام عیار نیستند و عملکرد را میبینند. اگر جریان احمدینژاد در سال 92 مقبول واقع نشد بخاطر عملکرد بد او بود و اگر جریان اصلاحات سال 84 شکست خورد بخاطر عملکرد خودشان بود و هیچکس جز خود اصلاحطلبها در شکست سال 84 نقش نداشت.»
زمانی که اظهارات و مواضع چهرههای شاخص اصلاحطلب و اعتدالگرا در کنار یادداشتها و گزارشهای مطبوعات و رسانههای این جریان قرار میگیرد، جورچین نارضایتی عمومی حامیان دولت تکمیل میشود. به عنوان نمونه، روزنامه شرق در صفحه نخست خود یادداشتی به قلم سیدمرتضی افقه، اقتصاددان و استاد دانشگاه، منتشر نمود که عملکرد اقتصادی دولت را ناامیدکننده و ناکارآمد توصیف میکرد؛ بدین صورت که: «انتظار این بود که در دولت تدبیر و امید، با درک اهمیت و نقش رفاه اجتماعی در رضایتمندی توده مردم، تقویت این حوزه در دستور کار فوری رئیسجمهور قرار بگیرد. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که بخش وسیعی از مردم کشور از فقر، نابرابری و نبود امکانات حداقلی رفاهی در بخشهای مختلف در رنج هستند که اهمیت توجه تخصصی به این حوزه را در زمان حاضر حیاتی کرده است. به علاوه، نیاز به توضیح نیست که بخش وسیعی از فراگیری نیازهای مردم به بهداشت و درمان، ریشه در مشکلات اقتصادی-اجتماعی دارد که رفع آنها بهطور معنیداری بر کاهش نیازهای پزشکی-بهداشتی مردم تأثیرگذار است تا مدام سخن از نبود منابع برای فلان طرح پزشکی مطرح نشود. در صورتی که در ماههای پیشِرو، معضل هجمهها به حوزه رفاهی حل نشود، میتواند به یکی از زمینههای منفی تبلیغات گروههای رقیب سیاسی در انتخابات آتی ریاست جمهوری علیه روحانی تبدیل شود.»
در مجموع، مسئلهای که با شدت و ضعف در میان اظهارات حامیان سرسخت روحانی به چشم میخورد، شکست خوردن دولت یازدهم در مشکلات اقتصادی و معیشتی است؛ اصلیترین مشکلی که در سال 92 دوگانه مقاومت-سازش را شکل میداد و مهمترین وعدهای که روحانی آن را مطرح کرد و اتفاقاً با آن رأی آورد! حال که پس از سه سال و اندی عمر دولت تدبیر و امید، محقق نشدن رونق اقتصادی و باقی ماندن -بلکه بدتر شدن- مشکلات بیکاری، رکود و... به چشم میخورد، بر حامیان دولت حرجی نیست که این آش شور را پس بزنند و آشپز را برای حل صدروزه مشکلات اقتصادی و چرخش همزمان کارخانه و سانتریفیوژ بازخواست کنند.
جواد کریمیقدوسی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در پی انتشار دادن سخنان محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در جلسه روز دوشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و واکنشها نسبت به آن، نامهای به ظریف نوشت.
متن کامل نامه عضو کمیسیون امنیت ملی به محمدجواد ظریف به این شرح است:
جناب آقای ظریف
وزیر محترم امور خارجه
سلام علیکم
بنده در آخرین جلسه کمیسیون امنیت با حضور جنابعالی و معاونین محترم حضور نداشتم ولی روز بعد در جریان مباحثی که جنابعالی در جمع کمیسیون امنیت ملی در موضوع علل نقض برجام که پایه آن را اعتماد به جان کری و عدم اصرار بر گنجاندن عدم تمدید قانون ایسا در متن برجام میدانید را شنیدم و بعد به اتفاق همکاران، نوار موجود را استماع نمودیم که تأیید مسائلی بود که همکاران بیان میکردند.
در این فرصت مطالبی را در این نامه تقدیم میدارم.
1- تمامی نمایندگان محترم در مجلس نهم موافق مذاکره با حفظ عزت ملت ایران با دستاورد توافقی که آمریکا نتواند آن را نقض کند بودیم ولا غیر.
2-این امر میسر نمیشود مگر با رعایت همه خطوط قرمز ولی امر مسلمین.
3-ولی امر مسلمین ضمن حمایت از تیم مذاکرهکننده و تأکید بر حفظ خطوط قرمز در مذاکرات از ملت ایران و آنچه باید این ملت بدانند حمایت فرمودند.
4-ایشان فرمودند: در مذاکره مطلب محرمانه نداریم، باید ملت بدانند که چه میگذرد.
آقای ظریف! در حال حاضر مذاکرات کمیسیون مشترک برجام توسط طرف غربی در رسانههای دنیا پخش میشود ولی در روش جنابعالی همان مطالب با بیان محرمانه است و گزینشی به کمیسیون میدهید.
5-جنابعالی و آقای روحانی، اصل را بر عدم ارائه اطلاعات به نمایندگان و مردم قرار دادید و میگفتید همه چیز محرمانه است.
6-بنده و همکاران محترم در مجلس نهم در کمیسیون امنیت ملی آن زمان که شما برای گزارش شرکت میفرمودید بنا را بر این قرار میدادید که مسائلی که میفرمودید محرمانه است ولی همیشه ما بر اثر مبنای قانونی معتقد بودیم بسیاری از اخبار مذاکره را مردم باید بدانند. (البته نه همه آن را) و شما معتقد بودید که هیچ مطالبی نباید به بیرون رود.
7-اطلاع مردم و مواضع نمایندگان و راهپیمایی 22 بهمن بنا بر نقل خودتان در جلسات مذاکرات تأثیر بسیار مثبتی داشت ولی همیشه مورد انتقاد و حملات وسیع رسانههای جریان وابسته به دولت قرار میگرفت.
8-امروز هم که برجام به این سرنوشت مبهم و شوم که با نقض عهد جدی و حتمی و قانونی دشمن ما آمریکا مواجه شده است باز هم بر همان سیاست که همه چیز محرمانه است پافشاری میکنیم.
9-آقای ظریف! از صمیم قلب پذیرش اشتباه در این خطای راهبردی که با تدوین استراتژی مذاکرات منهای کنگره و سنای آمریکا رخ داد را ارج مینهم. قطعا پذیرش این اشتباه نه اینکه شما را کوچک نمیکند که بر قدر شما میافزاید.
جان کلام؛ اگر به این تاکید ولی امر مسلمین توجه می شد که به شما و آقای روحانی می فرمودند باید توافقی داشته باشید که آمریکا نتواند آن را نقض کند، راه آن این بود که باید با هیئت حاکمه آمریکا یعنی دولت آمریکا، کنگره و سنا این توافق انجام می شد.
همانطوری که در ایران با 5 گام برجام مسیر قانونی خود را طی نمود. 1 ـ دولت 2 ـ شورای عالی امنیت ملی 3 ـ مجلس شورای اسلامی 4 ـ جمع بندی و ابلاغ توام با شروط توسط ولی امر مسلمین 5 ـ اعلام آمادگی رئیس جمهور ایران برای اجرای برجام و اقدام مقابله با مثل در هنگام نقض برجام.
جناب آقای ظریف، ملت از جنابعالی انتظار دارد همین مباحثی را که در کمیسیون مطرح کردید در رسانه ها هم بیان بفرمایید زیرا ملت این حق را دارد که بی واسطه این مسائلی را که فرمودید بشنوند.
جواد کریمی قدوسی
نماینده مردم شریف مشهد و کلات و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس هشتم، نهم و دهم»
3- برای نخستین بار، و به طور بی سابقه، جریان انقلابی، به این درک دستجمعی رسیده است که برای پایان وضع موجود، باید آماده هر نوع از خودگذشتگی باشد.
نماینده مردم مشهد که متن مذاکرات محرمانه جلسه کمیسیون امنیت ملی را منتشر کرده است، در جلسه علنی امروز به دفاع از کارش پرداخت اما در حین صحبتهایش اشارهای داشت به موضوع محرمانه بودن، آنجا که از قول ظریف گفت: «بیرون نمیگویم اما خدمت شما میگویم».
به گزارش خبرآنلاین، در جلسه علنی امروز مجلس، مصطفی کواکبیان نسبت به عملکرد جواد کریمی قدوسی تذکر داد . در آن زمان لاریجانی به کریمی قدوسی اجازه پاسخ نداد اما در حدود دو ساعت بعد میکروفون کریمی قدوسی باز شد. در این مدت او متن مکتوب مذاکرات کمیسیون امنیت ملی را به خبرنگاران پارلمانی داد. این متن امضای 13 نماینده را در پای خود دارد.
کریمی قدوسی در جلسه علنی گفت: پیرو مطالبی که آقای کواکبیان فرمودند و اشارهای داشتند به کسی که نوار صوتی مذاکرات امنیت ملی را منتشر کرده است و آن را تکذیب کردند، خواستم برای تنویر افکار همکاران محترم و ملت عزیز اشاره ای داشته باشم. همکاران عزیز، ماده 77 آیین نامه داخلی مجلس اشاره میکند که نمایندگان بر اساس اصول 84 و 86 در اظهار نظر درباره همه مسائل کشور مصونیت دارند.
او ادامه داد: البته اینجا مرز شرع و قانون و حق و حقوق افراد کاملا محفوظ است و به مباحث کلی نظام که ما هم سوگند خورده ایم اشاره می کند که ما برای آنها شبانه روز موافقت و مخالفت و اظهار نظر می کنیم. چراکه اظهارنظر حق نمایندگان است اما مطلبی که پیش آمد و شبهاتی که در رسانه ها پدید آمد اشاره می کنم که چه ریشه ای داشت. بر اساس همان اصولی که همه کمیسیون ها با وزارتخانه های مربوطه دارند، برای بررسی بودجه وزرا و معاونین دعوت می شوند. جناب آقای ظریف و معاون ایشان هم تشریف آوردند به کمیسیون امنیت ملی که هم پاسخ دیدار اعضای کمیسیون باشد و هم بحث بودجه 96 را مطرح کنند.
کریمی قدوسی اظهار کرد: ایشان در فضای کمیسیون تحلیل خود نسبت به نقض برجام از ناحیه آمریکا تحلیل و تفسیر کردند. متن نوار را بنده پیاده کردم و در اختیار رسانه ها قرار دادم که همه مردم ملاحظه کنند که هیچ مطلب محرمانه ای در آن نیست. اصلا دانستن این مطالب باعث تقویت انسجام ملی ما می شود. باعث عزم و اراده ما برای ایستادگی برای دریافت حقوق ما می شود.
او ادامه داد: همین الان هم که کمیسیون مشترک برجام برگزار می شود، جلسه که تمام می شود بلافاصله کمیسیون، مذاکرات را در فضای دنیا پخش می کند. حالا اگر این موضوعات به کمیسیون امنیت بیاید و ما به اطلاع مردم برسانیم، آن هم این مسائل عادی، آیا خلاف است؟ این فضاسازی ها در حق همه نمایندگان جفا بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی سپس بخش هایی از من پیاده شده را خواند. در این متن ظریف اشاره ای دارد که این سخنان را برای اعضای کمیسیون مطرح می کند و نه بیرون. کریمی قدوسی اما اینگونه گفت: همکاران آمدند، نوار را گوش کردند و با آنچه پیاده شده بود، تطبیق دادند و آن را امضا کردند. آن چیزی که آقای ظریف گفتند این است که می فرمایند «بر اساس توافقی که با آقای کری کردم، من الان عرض می کنم، بیرون نمی گویم اما خدمت شما می گویم. من اشتباه کردم، بر اساس توافقی که کردیم، ما استراتژی خودم را کنار گذاشتیم و بر مبنای آن توافق آمدیم آن را اعلام کردیم که تبدیل شد به موضع جمهوری اسلامی من این را می پذیرم. من اشتباه کردم. عرض کنم خدمتتان ولی ما این کار را کردیم». در جای دیگری در این نشست می فرمایند: «این قضیه ماوقع بحث تمدید تحریم هاسا که چرا تحریم ها تمدید شد. یعنی ما با یک صحبتی که با آقای کری کردیم و قولی که آقای کری داد، ما آمدیم یک موضع علنی گرفتیم. من اشتباه کردم. رسما ما نمی بایستی بر اساس حرف این بابا -یعنی کری- می کردیم. ما باید بر اساس همان استراتژی که تعیین کرده بودیم، که باید کنگره را حذف می کردیم، در هشت سال اول بر اساس آن عمل می کردیم. من هیچ اجباری نداشتم.
وی در پایان تاکید کرد: هیچ خدشه ای به آن وارد نیست. درست نص صریح اختیارات نمایندگان است که اصل هشتاد و چهارم در قانون اساسی می گوید هر نماینده ای در برابر تمام ملت مسئول است و حق دارد در مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر کند.
از میانه سخنان کریمی قدوسی جو مجلس متشنج شد. نمایندگانی از جای خود برخواستند و صدای همهمه بلند شد. برخی «دو دو» می گفتند که نشان از مخالفت دارد.
در این بین بهروز نعمتی از رئیس مجلس درخواست که برای بیان تذکری، میکروفون او را باز کند. لاریجانی خطاب به او گفت: مثل اینکه از بررسی برنامه خسته شده اید که تذکر می دهید. اما رئیس مجلس به نعمتی اجازه تذکر داد. نعمتی از سخنان کریمی قدوسی عصبانی بود و با صدای بلند سخن می گفت.
سخنگوی هیات رئیسه مجلس به جلسه ای که برای بازبینی مذاکرات امنیت ملی با وزیر امورخارجه برگزار شده بود، اشاره کرد و گفت: بحثهای که آقای کریمی قدوسی می کنند به حاشیه بردن مجلس است. در جلسه ای بنده، آقای محبی نیا و آقای کریمی قدوسی بودیم و خط به خط مطلبی که در دفتر حضرتعالی در مجموعه تالار آیینه بیان شده است را بررسی کردیم.
بهروز نعمتی با بیان اینکه متاسفانه موضوع دارد به انحراف کشیده می شود، ادامه داد: آقای ظریف درباره یکی از موضوعات گفتند که ما سه استراتژی داشتیم که اگر استراتژی شماره یک را انجام می دادیم بهتر بود. من در این زمینه اشتباه کردم. نه اینکه روی کل موضوع برجام اشتباه کرده باشد.
وی گفت: در همان جلسه اعلام می شود که یک، موضوع خصوصی است، دو، به کرات آقای ظریف می گویند محرمانه است و سوم می گویند غیر قابل انتشار است و ما می خواهیم برداروارانه موضوعی را مطرح کنیم.
نعمتی اظهار کرد: یکی از بحث هایی که همیشه در مجلس وجود داشته، این است که همیشه می گوییم که آقایان وزرا روزنامه ای به ما توضیح می دهند. حالا که محرمانه ها بیان شده، آیا مسائل محرمانه باید به روزنامه ها کشیده شود؟
وی اظهار کرد: خواهشم این است که آقای رئیس و دوستانی که در هیات رئیسه هستند، این مسائل را حل کنید. نباید بگذاریم این بی اعتمادی پیش بیاید و وزرا نتوانند در مجلس حرفشان را بزنند.
در ادامه، جلسه به دستور کار که همان بررسی برنامه ششم توسعه است برگشت اما مجلس آرام نشد. نمایندگان زیادی سر جای خود نبودند و گعده هایی ایجاد شده بود. لاریجانی چند بار از نمایندگان خواست که به جلسه برگردند چراکه به گفته او موضوعات مهمی در دستورکار بود. او از نمایندگان خواست که بعد از ساعت 4 و نیم که جلسه وارد تنفس می شود، به موضوع بپردازند.
در این بین حتی حسینعلی حاجی دلیگانی که در پشت میز خود بود و می خواست به عنوان موافق موضوعی صحبت کند، به ماجرا اشاره و از کریمی قدوسی دفاع کرد و علیه نعمتی موضع گرفت. اما لاریجانی از او خواست که موضوع ادامه پیدا نکند و در حمایت از نعمتی گفت: آقای نعمتی گفتند که از چند موضوع ایشان (اشاره به ظریف) تنها درباره یک موضوع این حرف را زده است اما فقط موضوع محرمانگی مطرح نیست.
مصطفی میرسلیم که اولین رقیب روحانی در انتخابات ریاست جمهوری 96 است را باید یک ورزشی نامید!
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ حزب موتلفه نامزد نهایی خود برای انتخابات ریاست جمهوری 96 را معرفی کرد و او هم کسی نبود غیر از مصطفی میرسلیم.
مصطفی میرسلیم هم سال هاست در گوشه ای ورزش برای خود دفتر و دستکی دارد. او که از جوانی به شنا علاقه داشته و مثل دیگر هم حزبی اش، غفوری فرد، از جوانی سابقه ورزشی داشته، از همان دهه 70 برای خود تشکیلات یکی از فدراسیون های ورزشی را در اختیار گرفته و تقریبا مثل احمد ناطق نوری از دیرباز همان جا بوده و در کنار همه مسئولیت هایش که شاید خیلی از آنها مثل حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تحصیلاتش در رشته مکانیک همگونی ای نداشته است، ورزشی بوده. اگرچه این اواخر سر اصرار محمود گودرزی برای اجرای قانون ممنوعیت حضور دو شغله ها در ورزش به شدت شاکی شده بود و با صدایی رسا در یکی از جلسات جمعی روسای فدراسیون ها با محمود گودرزی، وزیر وقت ورزش دولت یازدهم، از او برای این قانون و اجرایش گلایه کرده بود.
میرسلیم حالا اولین کاندیدای رقیب روحانی است که به صورت رسمی وارد عرصه انتخابات شده و اتفاقا از حوزه ورزش آمده است. این البته اولین مقام مسئول در ورزش نیست که کاندیدای چنین سمتی شده. در سال 1380 ، مصطفی هاشمی طبا به عنوان رئیس وقت سازمان ورزش نامزد نهایی برای رقابت در انتخابات با رئیس جمهور دولت اصلاحات شد و کمترین رای را آورد. 4 سال بعد هم محسن مهرعلیزاده دقیقا با همان سمت نامزد انتخابات شد و دوباره کمترین رای را بین نامزدها بدست آورد.
محمدجواد لاریجانی گفت:
در بحث هستهای تئوری باید رفع تجاوز باشد نه اینکه با دزدی که به خانه آمده معامله کرده و نتیجه آن را برد-برد بدانیم.
هواپیماهای بدون سرنشین هر روز نقش مهم تری را در میادین نبرد به عهده گرفته و تعداد بیشتری از آنها وارد خدمت می شوند.
وانکل به موتورهایی گفته میشود که فاقد پیستون بوده و اصطلاحا، دورانی یا درون سوز هستند. در موتورهای وانکل، فشار حاصل از احتراق، نیرویی بر روتور (چرخانه) وارد میکند و باعث چرخش آن میشود یعنی همان کاری که پیستون در موتورهای دیگر میکند. اما در موتورهای وانکل، پیستون از چرخه تولید توان در موتور حذف شده و توان مورد نیاز برای حرکت میللنگها، از چرخش روتور در داخل موتور تولید میشود.
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی سخنانی
در همایش گرامیداشت سالروز فرمان امام خمینی(ره) مبنی بر تشکیل سپاه حفاظت هواپیمایی
اظهار داشت: از ابتدای انقلاب اسلامی یکی از اهداف دشمنان این بود که امنیت را در
بخش هوایی از ایران سلب کنند و سپاه با تلاش خود دشمن را ناامید کرده است.
وی تصریح کرد: در سالهای اخیر نیز این ماموریت سپاه حفاظت هواپیمایی به بهترین نحو در حال انجام است.
وی با طرح این سوال که «چرا جامعه ما با وجود این همه دشمنی که توسط کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای علیه آن برنامه ریزی شده و دلار و ریالهای زیادی خرج میکنند، با این امنیت مثال زدنی همراه است؟» گفت: امروز برخی تماس ها بین کسانی که هیچکس فکرش را نمیکند مثل عربستان و اسراییل برقرار میشود تا در ایران ایجاد ناامنی کنند.